Ο Γιώργος Πελεκανάκης στο Λατώ fm: «Δραματική πτώση των κρατήσεων λόγω της πανδημίας, άγνωστο πότε θα ανοίξει η τουριστική σαιζόν, μετά το 2024 η εξομάλυνση της κατάστασης – Έτοιμο από το 2021 το ξενοδοχείο ‘Coral’, καλοκαίρι του ’22 το ‘Ερμής'»

Κρίσιμοι μήνες για την κατάσταση του τουριστικών κρατήσεων θα είναι ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος ενώ άγνωστο είναι και πότε θα ανοίξει η τουριστική σαιζόν, όπως είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργος Πελεκανάκης μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.


Ενώ οι κρατήσεις για το 2021 στο τέλος του καλοκαιριού πήγαιναν με πολύ καλούς ρυθμούς, στα μέσα Νοεμβρίου όπως ανέφερε «με την έξαρση της πανδημίας  στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες που μας προμηθεύουν με τουρισμό, ειδικά σε Αγγλία και Γερμανία άρχισαν πάλι να φρενάρουν και να έχουμε δραματική πτώση των κρατήσεων αυτό το διάστημα. Ενώ περιμέναμε όπως και κάθε χρόνο πριν από τις γιορτές και κατά τη διάρκεια των εορτών να έχουμε πολύ μεγάλη αύξηση κρατήσεων, εντούτοις αυτή τη στιγμή μιλάμε για πτώση κρατήσεων μέχρι και 90%, ο κόσμος έχει τρομοκρατηθεί παρά την εξαγγελία του εμβολίου».

Το εμβόλιο μπορεί, όπως είπε, να αναστρέψει την κατάσταση, όλα όμως θα γίνουν πάλι ‘last minute’, με τον ξενοδόχο όταν δεν βλέπει ενδιαφέρον να ρίχνει τις τιμές για να μπορέσει να πάρει το μερίδιο που του αναλογεί.

Επανέλαβε δε πως «η αποκατάσταση του τουριστικού προϊόντος, όπως λέγαμε από το προηγούμενο lockdown, να έλθει από το 2024 και μετά».

Ο ίδιος χαρακτήρισε «παράδοξο και χωρίς λογική τα ξενοδοχεία να λειτουργούν και παράλληλα να ανακοινώνεται ότι δεν επιτρέπονται ρεβεγιόν στα εστιατόριά τους, κλπ. Θα είναι μια απόλυτη καταστροφή για τα ξενοδοχεία που δουλεύουν σε 12μηνη βάση».

Αναφέρθηκε, επίσης, στο πρώτο ξενοδοχείο Χίλτον που θα ανοίξει στην Κρήτη από το 2021 και συγκεκριμένα στην περιοχή μεταξύ του Πανόρμου και Σκαλέτας στο Ρέθυμνο. «Τα έργα έχουν προχωρήσει πολύ και θα ανοίξει από το νέο έτος όταν θα το επιτρέψουν οι συνθήκες».

Η εξέλιξη αυτή αλλάζει, όπως ανέφερε, τα δεδομένα με τον τουρισμό και στην Κρήτη και στη χώρα μας, όπως συνέβη και στην πόλη του Αγίου Νικολάου με τους ξένους επενδυτές που μπαίνουν.

Όπως μας είπε, η ανακαίνιση του ‘Coral’ θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2021, με σκοπό τον Ιούλιο του 2021 να είναι έτοιμο  να λειτουργήσει, ενώ το ‘Ερμής’ αναμένεται να είναι έτοιμο από το καλοκαίρι του 2022.

Στην ερώτηση εάν θα μπορούσαμε να δούμε να προχωρεί και στην περιοχή μας για επένδυση τύπου Χίλτον, σημείωσε πως «

η περιοχή του Αγίου Νικολάου ότι είναι από τις πιο κερδοφόρες και πιο γνωστές με το brandname που διαθέτει και ο Άγιος Νικόλαος και το όνομα της Ελούντας γι’ αυτό και έχουν γίνει τόσες επενδύσεις στην περιοχή. Εάν υπάρχουν ακάλυπτα οικόπεδα, κάθε μεγάλος όμιλος θα ήθελε να έχει ένα ξενοδοχείο στην περιοχή του Αγίου Νικολάου».

Για το πρότζεκτ με τα Πλευρά, ο κ. Πελεκανάκης είπε πως δεν γνωρίζει εάν και πώς αυτό προχωρεί.
Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com