Ο Γιάννης Γουλιδάκης στο Λατώ fm: «Ξεκινά άμεσα στην Π.Ε. Λασιθίου το Κέντρο Ιχνηλάτησης κρουσμάτων κορωνοϊού – Την Παρασκευή εμβολιάζονται τα στελέχη της Περιφέρειας»

Για την λειτουργία Κέντρου Ιχνηλάτησης  των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων covid-19 και των στενών επαφών τους και στο Λασίθι μετά τη χθεσινή συνάντηση που είχε με τους Αντιπεριφερειάρχες Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη, Χανίων Νίκο Καλογερή, Ρεθύμνου Μαρία Λιονή και τα στελέχη του Κέντρου Ιχνηλάτησης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό. Ενημέρωση όπως είπε είχε υπάρξει και από τον ίδιο τον Υπουργό Νίκο Χαρδαλιά πριν τα Χριστούγεννα.

Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα Κέντρα Ιχνηλάτησης θα λειτουργούν σε υπηρεσίες της Π.Ε. Λασιθίου ΄(όπως αντίστοιχα και στις τέσσερις άλλες Περιφερειακές Ενότητες), θα είναι κατάλληλα εξοπλισμένα, ξεκινούν άμεσα τη διαδικασία Ιχνηλάτησης των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 και των στενών επαφών τους.

Από χθες στην Π.Ε. Λασιθίου, διαθέσιμοι, τόνισε, είναι 2 εκπαιδευμένα στελέχη που θα εργάζονται μέσα από ηλεκτρονικό υπολογιστή και συγκεκριμένη πλατφόρμα θα δέχονται εντολές και οδηγίες κατευθείαν από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με πιθανότερη ημερομηνία για να ξεκινήσουν ενεργά να είναι η ερχόμενη Παρασκευή. Η υλικοτεχνική υποδομή που παρέχει κάθε ενότητα είναι σε συγκεκριμένο χώρο στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας που θα έχει τον έλεγχο, την εποπτεία και την αξιολόγηση τους.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην πρόσκληση για την πρόσληψη 13 συμβασιούχων στην Π.Ε. Λασιθίου, όπως υπάρχει η δυνατότητα μετά και τις καταστροφές που έπληξαν το Νομό προσφάτως,


Αναφορικά με το πότε θα κάνει ο ίδιος το εμβόλιο, αυτό θα γίνει όπως είπε την ερχόμενη Παρασκευή. Ο ίδιος πάντως τόνισε πως «οι υγειονομικοί καλώς προηγούνται και ακολουθούν οι ευπαθείς ομάδες, εμείς θα μπορούσαμε να περιμένουμε και για πιο μετά, εάν γίνει πραγματική συνήθεια να εμβολιάζεται πρώτο το πολιτικό προσωπικό, μπορεί να στερηθεί το εμβόλιο κόσμος που πραγματικά το έχει ανάγκη».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com