Ο Γιάννης Ανδριώτης στο Λατώ fm: «Πρώτα καμπάνια ενημέρωσης και μετά πρόστιμα για τα απορρίμματα, ο Δήμος δεν είναι εισπρακτικό ταμείο – Πρέπει να ξεκινήσει η συζήτηση για πεζοδρόμηση του κέντρου και αλλαγή του χώρου της λαϊκής αγοράς – Η δημιουργία νέου Νοσοκομείου να μπει στο τραπέζι»

Για όλα τα θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα της πόλης και του Δήμου Αγίου Νικολάου, μίλησε στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Πορεία» Γιάννης Ανδριώτης.

Για το κομμάτι της καθαριότητας στάθηκε στο θέμα της υπογειοποίησης των κάδων που είχε προτείνει, που θα ελαχιστοποιούσαν προβλήματα όπως ποιος και τι πετάει μέσα στους κάδους, ενώ θα έπρεπε όπως είπε να γίνει και μια καμπάνια ενημέρωσης των παιδιών και των πολιτών για το θέμα των σκουπιδιών, τονίζοντας πως διαφωνεί με τα πρόστιμα και την αύξησή τους από τον Δήμο. «Ο Δήμος δεν είναι εισπρακτικό ταμείο, πρέπει να κάνει πρόληψη όπως όλες οι υπηρεσίες. Τι έχει κάνει ο κ. Ζερβός στα 7 χρόνια που είναι Δήμαρχος για την καθαριότητα της πόλης και την καθημερινότητα του πολίτη;».

Περί των κυκλοφοριακών, ο κ. Ανδριώτης στάθηκε στον παραλιακό δρόμο, τονίζοντας πως «η φορά του δρόμου είναι λάθος. Δεν μπορείς να φεύγεις από το Αμμούδι προς τη γέφυρα και όλα τα βαρέα οχήματα να γυρίζουν πίσω. Θα μπορούσε να γίνει επέκταση του δρόμου 1-2 μέτρα μέσα στη θάλασσα για να γίνει διπλής κυκλοφορίας και να υπάρχει και πεζόδρομος. Έχει γίνει μια μελέτη, το αποτέλεσμα ποιο είναι;».

Όπως σημείωσε, θα πρέπει οι ρυθμίσεις και ο σχεδιασμός να είναι συνολικός και όχι αποσπασματικός, τονίζοντας ότι «πρέπει να συζητήσουμε το ενδεχόμενο να πεζοδρομήσουμε το κέντρο της πόλης. Πρέπει να δούμε ποια είναι τα υπέρ και τα κατά. Και να πείσουμε τους καταστηματάρχες ότι όπου υπάρχει πεζόδρομος, είναι αυξημένα τα κέρδη. 

Πρέπει, πρόσθεσε, «να φτιαχτούν στις παρυφές της πόλης 4 δωρεάν πάρκινγκ» όπως και να γίνουν επεμβάσεις στον Ελαιώνα αλλά και να εξεταστεί η αλλαγή του χώρο που γίνεται η λαϊκή αγορά «ώστε να είναι και πόλος έλξης για τους τουρίστες και να εξυπηρετεί τον κόσμο». 

Για τον ΒΟΑΚ, ανέφερε ότι «από τη στιγμή που το κράτος δεν μπορεί να τον κάνει, πρέπει να μπουν ιδιώτες, ας μπουν διόδια αρκεί να έχουμε έναν ασφαλή και ωραίο δρόμο», τονίζοντας πως «πρέπει να αντιδράσει και ο Δήμος για τις εξελίξεις, δεν γίνεται το Λασίθι να μην είναι στο σχεδιασμό. 

Θετική είπε ότι είναι η επαναλειτουργία του Α.Τ. Νεάπολης με 8 αρχικά αστυνομικούς.

Κλείνοντας, στεκόμενος στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου (όπου και εργάζεται ως επικεφαλής της Καρδιολογικής κλινικής) τόνισε αρχικά ότι τα ποσοστά νόσησης από κορωνοϊό στο Λασίθι ήταν πολύ χαμηλά εν συγκρίσει με άλλους Νομούς, σημειώνοντας εν συνεχεία ότι πρέπει κάποια στιγμή να ανοίξει η συζήτηση για το τι θα γίνει με το ΓΝΑΝ. Παρά την επέκταση που έγινε, όπως είπε, δεν υπάρχουν χώροι που να καλύπτουν τις αυξανόμενες ανάγκες. «Κάποτε πρέπει να συζητήσουμε για δημιουργία νέου Νοσοκομείου, πρέπει να το δούμε» όπως τόνισε. 


Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com