Ο Χάρης Αλεξάκης στο Λατώ fm: Γι’ αυτό έδωσα πλάσμα αίματος για την θεραπεία ασθενών με covid – Σημαντικό να στηρίζονται και να μην στιγματίζονται όσοι νοσούν

Για την κίνησή του να γίνει δωρητής πλάσματος αίματος που θα χρησιμοποιηθεί για την θεραπεία ασθενών με COVID-19, 100 και κάτι ημέρες αφότου διεγνώσθη και ο ίδιος με κορωνοϊό, μίλησε ο αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου Χάρης Αλεξάκης στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.

Μετά από συνεννόηση με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Αγίου Νικολάου ο ίδιος βρέθηκε χθες όπως είπε στο ΠΑΓΝΗ,

Μετά την θετική του ανταπόκριση, όπως είπε, το πρώτο που έγινε ήταν να γίνουν εξετάσεις αίματος για να αναδειχθούν τα αντισώματα στον οργανισμό του. «Η διαδικασία είναι πολύ απλή, σαν να δίνεις αίμα, απλά σε μεγαλύτερη διάρκεια. Παίρνουν το αίμα, το φυγοκεντρίζουν με ένα ειδικό μηχάνημα, παίρνουν την ποσότητα του πλάσματος και επιστρέφεται πάλι το αίμα πίσω, η όλη διαδικασία κράτησε χθες περίπου για μία ώρα. Ήταν και για μένα κάτι πολύ σημαντικό, νιώθω πάρα πολύ χαρούμενος και για αυτό ήθελα να το δημοσιοποιήσω». 

Αναφέρθηκε, επίσης, στο κομμάτι του ψυχολογικού φορτίου που κουβαλά κάποιος που έχει διαγνωσθεί θετικός. «Πρόκειται για μια δεύτερη ασθένεια, είναι σημαντικό και να μην διαδόσεις σε άλλους την ασθένεια αλλά και πώς θα την διαχειριστείς ο ίδιος. Σε ένα βαθμό νιώθεις ότι έχεις ένα στίγμα και αυτό πρέπει να απαλειφθεί. Καλό είναι όλοι μας να το δουλέψουμε και να αντιμετωπίσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους γιατί πραγματικά γιατί έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη υποστήριξης. Είναι πολύ σημαντικό να προστατεύσουμε την κοινωνία, να δείξουμε αλληλεγγύη και να μην κατηγορούμε αυτούς τους ανθρώπους».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com