Ο Αντώνης Στεφανάκης στο Λατώ fm για το ξεκίνημα του Πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής: «Είναι σημαντικό να επεμβαίνουμε στις μικρές ηλικίες όπου μπορούμε να καθοδηγήσουμε τα παιδιά να αναπτύξουν σωστή οδική συμπεριφορά»

Για το ξεκίνημα από σήμερα των μαθημάτων, δράσεων και ενός ολοκληρωμένου προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής στο ανανεωμένο Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στον Άγιο Νικόλαο μίλησε στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο πρόεδρος της Ένωσης Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτοποδηλάτων  Ν. Λασιθίου Αντώνης Στεφανάκης.

Όπως είπε «σήμερα 5:00 με 8:00 το απόγευμα θα είμαστε στο Πάρκο και θα περιμένουμε όλους τους πολίτες που θα έρθουν με τα παιδιά τους έτσι ώστε να ξεκινήσουμε μέσα από το παιχνίδι να εκπαιδεύσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τους “μικρούς οδηγούς” της πόλης μας.

Με τον τεχνικό εξοπλισμό που διαθέτει πλέον το Πάρκο τα  αυτοκινητάκια και τα ποδήλατα του δήμου μέσα από το παιχνίδι θα καταφέρουμε να περάσουμε τα μηνύματα θέλουμε σε μικρούς οδηγούς έτσι ώστε να αλλάξουμε την Ελληνική κουλτούρα για τα επόμενα χρόνια αλλά ταυτόχρονα θα προσπαθήσουμε και με στους γονείς των παιδιών να καταφέρουμε να  υπάρξει μία άμεση αλλαγή στην κουλτούρα.

Κάθε Τετάρτη θα είμαστε 5:00 με 8:00 και κάθε Σάββατο 9:00 με 12:00 θα είναι εκεί  εκπαιδευτής οδήγησης.
Ξεκινάμε για την καλοκαιρινή περίοδο με τους δημότες του Αγίου Νικολάου και της ευρύτερης περιοχής και με τη νέα σχολική χρονιά, το Σεπτέμβριο, σε συνεργασία με το δήμο θα γίνει κάλεσμα στα σχολεία του δήμου και των όμορων περιοχών. Θα γίνει και συνεργασία με το δήμο Αγίου Νικολάου με τους δήμους Ιεράπετρας, Σητείας και Οροπεδίου Λασιθίου και του ΚΤΕΛ έτσι ώστε να μπορεί να γίνεται  μεταφορά των μαθητών προς και από το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής.  

Είναι σημαντικό να επεμβαίνουμε στις μικρές ηλικίες όπου μπορούμε να καθοδηγήσουμε τα παιδιά και να αναπτύξουν σωστή οδική συμπεριφορά από μικρή ηλικία.

Μέσα από τα παιδιά τα ίδια μπορεί να αλλάξει η οδική συμπεριφορά των μεγαλύτερων ατόμων, των γονέων, παππούδων και οποιοδήποτε άλλο έρθει σε επαφή άμεσα με το παιδί. Θα υπάρχει εξέλιξη των δράσεων  από μέρα σε μέρα έτσι ώστε σε συνεργασία με τα παιδιά και τους γονείς. Πρέπει να σημειώσουμε ότι στο  email της Ένωσης Εκπαιδευτών Οδήγησης ekpaideutesodigisis@gmail.com κάθε πολίτης μπορεί να επικοινωνεί μαζί μας για όποια  απορία έχει και  θέλει να ενημερωθεί για οποιοδήποτε θέμα πάνω στην κυκλοφοριακή αγωγή.

Για τα μαθήματα οδήγησης και τα διπλώματα

Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι μας ότι αυτή τη χρονική στιγμή συνυπάρχουμε με τον ιό. Τα μέτρα προστασίας κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης και εξέτασης μέσα στο όχημα είναι υποχρεωτική η μάσκα προστασίας καθώς επίσης και τα γάντια. Πολύ σημαντικό είναι ότι σε όλες τις σχολές οδηγών ακόμα οι επισκέψεις είναι κατόπιν ραντεβού. Έχουμε προσαρμοστεί πλήρως στα μέτρα για αποφυγή εξάπλωσης του ιού.

Το ενδιαφέρον σε σχέση με άλλες χρονιές για νέες άδειες οδήγησης είναι μειωμένο. Αυτή τη στιγμή ουσιαστικά ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους μαθητές που είχαν εγγραφεί τους προηγούμενους μήνες.

Η μεγάλη αλλαγή που έκανε το υπουργείο Μεταφορών όπου ο κάθε υποψήφιος μόλις ολοκληρώσει την εξέταση του σε οποιαδήποτε κατηγορία μετά από 48 ώρες παραλαμβάνει την προσωρινή άδεια οδήγησης. Άρα μπορεί να μπορεί να οδηγήσει και το βασικότερο είναι ότι μπορεί να κάνει και ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το όχημα του με την προσωρινή άδεια. Ήταν μία εξέλιξη που την περιμέναμε όλοι και ευτυχώς ήρθε σε αυτή τη δύσκολη περίοδο».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com