5.500.000€ – Υπογραφή σύμβασης για το έργο «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Μακρύ Γιαλού»

Στην υπογραφή της σύμβασης για το έργο Μελέτης-Κατασκευής: «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Μακρύ Γιαλού», συνολικής δαπάνης προϋπολογισμού μελέτης πάνω από 5.500.000€, προχώρησε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, μαζί με την ανάδοχο εταιρεία.

 Το παρόν έργο αποτελεί συνέχεια του πρώτου υποέργου  που αφορά τα δίκτυα αποχέτευσης και την εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων των παραλιακών οικισμών Κουτσουρά, Μακρύ Γιαλού Δήμου Ιεράπετρας και Ανάληψης Δήμου Σητείας Π.Ε. Λασιθίου το οποίο υλοποιείται.

Η σύμβαση αφορά την κατασκευή μονάδας Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) για την εξυπηρέτηση των οικισμών Κουτσουράς, Μακρύγιαλος και Ανάληψη.

Ειδικότερα στο αντικείμενο της σύμβασης  περιλαμβάνονται:

  • η εκπόνηση της μελέτης Εφαρμογής και κάθε είδους συμπληρωματικής μελέτης και έρευνας για τη κατασκευή των έργων επέκτασης,
  • η κατασκευή των έργων εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων,
  • η προμήθεια και εγκατάσταση όλου του ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού,
  • η θέση σε αποδοτική λειτουργία και την δοκιμαστική λειτουργία των έργων επέκτασης για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών,

Επίσης, στο αντικείμενο της παρούσας σύμβασης περιλαμβάνεται και κάθε εργασία ή προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού, η οποία είναι αναγκαία για την ολοκληρωμένη κατασκευή, την άρτια και αποδοτική λειτουργία του Έργου.

Η συνολική προθεσμία ορίζεται σε 24 μήνες δηλαδή μέχρι τις 20.09.2025

Με την ολοκλήρωση του έργου θα ικανοποιηθεί ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων, που θα αναβαθμίσει την ποιότητα της ζωής τους, την περιοχή, ενώ παράλληλα θα προσφέρει σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη. Η μονάδα προβλέπεται να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων του Κουτσουρά και του Μακρύ Γιαλού του Δήμου Ιεράπετρας, καθώς και της Ανάληψης του Δήμου Σητείας για πάνω από πενήντα χρόνια.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com