«Βιώσιμη καλλιέργεια και τροφή – το κοινό μας μέλλον»
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2019 η ημερίδα με τίτλο «Βιώσιμη καλλιέργεια και τροφή – το κοινό μας μέλλον» στο Επιμελητήριο Ηρακλείου Κρήτης. Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Πρεσβεία της Σουηδίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και με την στήριξη του Προξενείου της Σουηδίας στην Ανατολική Κρήτη.
Στόχος της ημερίδας ήταν η ενίσχυση του διαλόγου για τη βιωσιμότητα, η παρουσίαση καλών πρακτικών και η ενθάρρυνση για την εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών με έμφαση στον αγροδιατροφικό τομέα. Μέσα από την εκδήλωση αυτή, αναδείχθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η διαχείριση του αγροδιατροφικού τομέα ενώ έγιναν αναφορές σε έρευνες γύρω από τις πράσινες καλλιέργειες, τη διαχείριση και την κατανάλωση των προϊόντων. Επιπρόσθετα, έγινε παρουσίαση ψηφιακών και τεχνολογικών λύσεων που δύνανται να συνεισφέρουν στην αειφορία στο χώρο της αγροδιατροφής.
Στην ημερίδα παρευρέθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία ΑΕ, κος Ανδρέας Μεταξάς και η Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ κα Μωραϊτάκη Κατερίνα η οποία είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει πώς το καινοτόμο brand φιλοξενίας «We do local» στηρίζει την Εντοπιότητα και την Αυθεντικότητα και πώς αυτό συμβάλει στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας.
Σχετικά με το We do local: Το We do local είναι ένα καινοτόμο brand φιλοξενίας που ακολουθεί τις παγκόσμιες τάσεις (Τοπικότητας, Αυθεντικότητας, Νέων Εμπειριών & Γαστρονομίας). Απευθύνεται σε τουριστικές επιχειρήσεις δίνοντας τους τις κατάλληλες κατευθύνσεις και προϋποθέσεις για να ανταποκριθούν στις τρέχουσες παγκόσμιες τάσεις. Το We do local είναι ένα εγχείρημα το οποίο δημιουργήθηκε από δεκαπέντε σημαντικούς παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας της Κρήτης και δύο της Χαλκιδικής, σε συνεργασία με τους φορείς πιστοποίησης Cosmocert, TUV Austria Hellas, TUV Hellas & Letrina SA και τη Local Food Experts sce. Έως σήμερα διαθέτει 37 Πιστοποιημένα Μέλη, 28 ξενοδοχειακές μονάδες και 9 πλοία.