«Ναι, μπορεί να επιτευχθεί μια συμφωνία με όλους. Θα υπάρξουν δίκαιες συμφωνίες με όλους», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους δασμούς, σε συνέντευξη που έδωσε ο Ελληνας πρωθυπουργός στο Breitbart News.
Ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της «Κ» στην Ουάσιγκτον, Λένα Αργύρη, τόνισε επίσης: «Τον γνωρίζω, είναι καλός άνθρωπος».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στο αμερικανικό Breitbart News και στον δημοσιογράφο Μάθιου Μπόιλ, δήλωσε ότι «στο ευρωπαϊκό μέτωπο, υπάρχει η δυνατότητα εξεύρεσης μιας “win-win” λύσης σε ό,τι αφορά το εμπόριο, που θα είναι αμοιβαία επωφελής. Αυτή ήταν η σταθερή μου πεποίθηση από την αρχή, πριν ανακοινωθούν οι δασμοί».
Σύμφωνα με τον Ελληνα πρωθυπουργό, «υπάρχει ακόμα περιθώριο για διαπραγματεύσεις πριν εξετάσουμε οποιαδήποτε σημαντικά ανταποδοτικά μέτρα, πέρα από αυτά που ανακοινώθηκαν σήμερα, τα οποία, ούτως ή άλλως, ήταν η αναμενόμενη αντίδραση της Ε.Ε.»
Οσον αφορά τις σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «στρατηγική εταιρική σχέση». «Οταν κοιτάζω τον IMEEC (Οικονομικός Διάδρομος Ινδίας – Μέσης Ανατολής – Ευρώπης), η Ελλάδα, η γενέτειρα της δημοκρατίας, μπορεί να αποτελέσει γέφυρα μεταξύ της μεγαλύτερης δημοκρατίας του κόσμου και της ισχυρότερης δημοκρατίας».
«Για γεωπολιτικούς, οικονομικούς λόγους, η Ελλάδα είναι σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ. Εχω συνεργαστεί με τον πρόεδρο Τραμπ στο παρελθόν και μπορώ να συνεργαστώ και πάλι πολύ καλά μαζί του για την αντιμετώπιση των περιφερειακών προκλήσεων», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.