Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου στο Λατώ fm: Δεκτό το αίτημά μας, η υπόθεση του Αντώνη Καργιώτη ξεκινά στο Δικαστήριο από την αρχή (ηχητικό)

Η Εισαγγελία Εφετών Πειραιά άσκησε έφεση και οι δύο ναυτικοί οι οποίοι είχαν αθωωθεί στις 27 Φεβρουαρίου από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά, θα καθίσουν εκ νέου μαζί με τους καταδικασθέντες πλοίαρχο και ύπαρχο στο εδώλιο στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πειραιά, όπως μετέφερε η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου κ. Σοφία Τσαγκαράκη το πρωί της Τρίτης 18/3 μιλώντας στην εκπομπή “Πρώτη ματιά στην ενημέρωση” και τον Νίκο Σγουρό στο Λατώ fm 103,3.

Κάνοντας έτσι δεκτό και το αίτημα έφεσης προς την Εισαγγελική Αρχή για την αθώωση του υποπλοιάρχου και του ναύκληρου που υπέβαλαν το βράδυ της δικαστικής απόφασης η κ. Τσαγκαράκη μαζί με τον κ. Μανώλη Καλαϊτζάκη, τον κ. Γιώργο Παραουλάκη και τον κ. Σήφη Μπετούρα, δικηγόρο Αθηνών με καταγωγή από τον Άγιο Νικόλαο που 1,5 μήνα βρέθηκαν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά στηρίζοντας την οικογένεια του Αντώνη στην παράσταση προς υποστήριξη κατηγορίας.

Υπενθυμίζεται πως το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε καταδικάσει ομόφωνα τον ύπαρχο σε κάθειρξη 12 ετών και 6 μηνών για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κατάχρηση εξουσίας και τον πλοίαρχο κατά πλειοψηφία (5-2) σε κάθειρξη 7 ετών και 5 μηνών για διατάραξη συγκοινωνιών πλοίου με ενδεχόμενο δόλο, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και απόπειρα υπόθαλψης εγκληματία.

Οι δύο καταδικασθέντες «έσπασαν» τα ισόβια που θα μπορούσαν να τους επιβληθούν, καθώς οι δικαστές και οι ένορκοι τους χορήγησαν ομόφωνα το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου που είχαν αιτηθεί, αν και η Εισαγγελέας της Έδρας είχε προτείνει την απόρριψη του, καθώς θα μειωνόταν η ποινή σε σχέση με τη βαρύτητα της πράξης.

Ο υποπλοίαρχος και ο ναύκληρος κρίθηκαν αθώοι κατά πλειοψηφία (5-2), με απαλλακτική την κρίση Εφέτου και όλων των ενόρκων.

Σύμφωνα με την κ. Τσαγκαράκη, “θεωρούμε ότι οι δύο τελευταίοι δεν έπρεπε να αθωωθούν αφού είναι σαν να νομιμοποιούμε τη αδιαφορία, σαν αυτή που έδειξαν απέναντι στον Αντώνη. Μας ικανοποιεί ότι για τους δύο καταδικασθέντες παραμένει ο κακουργηματικός χαρακτήρας, λαμβάνοντας υπόψη ότι μεγάλες τραγωδίες χαρακτηρίζονται ως πλημμελήματα. Επίσης, οι δύο καταδικασθέντες δεν αποφυλακίστηκαν. Αυτό που προσδοκούσαμε ήταν μεγαλύτερες ποινές, όπως είχε προτείνει η Εισαγγελέας”. 

Τόνισε δε ότι η έναρξη της όλης διαδικασίας σε β΄βαθμό προσδιορίζεται περίπου στον 1,5 χρόνο, με τον Δικηγορικό Σύλλογο να καταβάλει προσπάθεια για να γίνει αυτό νωρίτερα.


Ακούστε αναλυτικά στο παρακάτω ηχητικό:

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com