Ο Μανόλης Θραψανιώτης στο Λατώ fm: “Δύσκολη η επέκταση δημόσιου χώρου στον Άγιο Νικόλαο για να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα, το υπουργείο Εσωτερικών να απαλλάξει πλήρως τους επαγγελματίες εστίασης από τα δημοτικά τέλη – Η αντιπαράθεση με τον Γ. Μανουσάκη είναι στην κατεύθυνση της σωστής λειτουργίας των Νοσοκομείων και όχι προσωπική”

Για μια σειρά θεμάτων που απασχολούν την τοπική και όχι μόνο επικαιρότητα μίλησε στον “αέρα” της εκπομπής “Πρώτη ματιά στην ενημέρωση και το Νίκο Σγουρό ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης.

Αναφέρθηκε στην σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, την οικονομική κρίση την επόμενη μέρα, την κατάσταση και την αναμονή για το άνοιγμα σε εστίαση και τουρισμού.

Για τη δυνατότητα που θα δώσει στους επαγγελματίες της εστίασης η κυβέρνηση να κάνουν χρήση επιπλέον κοινόχρηστου χώρου είπε πως “προσπάθησα να φανταστώ που μπορεί να γίνει επέκταση του δημόσιου χώρου στον Άγιο Νικόλαο για να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα και δεν βρήκα πουθενά. Και να μπορέσει να γίνει, θα είναι πάρα πολύ λίγες οι επιχειρήσεις. Θα μπορούσε το υπουργείο Εσωτερικών να αναλάβει την υποχρέωση να απαλλάξουν πλήρως οι Δήμοι από τα δημοτικά τέλη τους επαγγελματίες της εστίασης”.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην ερώτηση που κατέθεσε ο ίδιος και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον κίνδυνο απένταξης από το ΕΣΠΑ του έργου των Φράγματος των Μπραμιανών εξαιτίας της κατάργησης της Ε.Υ.Δ.Ε., στη μεταφορά και εγκατάσταση των μεγάλων ανεμογεννητριών στην Επισκοπή Ιεράπετρας, στη συγκέντρωση που έγινε χθες στην Παχειά Άμμο και εν γένει το ζήτημα των ΒΑΠΕ στο Λασίθι και στην Κρήτη ενώ σχολίασε και το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου στο Καβούσι, για το οποίο ήδη έγινε η έναρξη της υποβολής αιτήσεων εγγραφής. 

Η αντιπαράθεση και η απάντηση στον Γ. Μανουσάκη 

Τέλος, αναφέρθηκε σε όσα δήλωσε χθες στο Λατώ fm ο πρόεδρος του Συλλόγου Νοσηλευτών Λασιθίου Γιώργος Μανουσάκης για την παραίτησή του. Όπως είπε ο κ. Θραψανιώτης  “διάβασα αυτά που είπε ο κ. Μανουσάκης και δεν θα απαντήσω σε αυτά, θέλω να διευκρινίσω ότι η αντιπαράθεση δεν είναι προσωπική, είναι στην κατεύθυνση ότι θα πρέπει να τα νοσοκομεία να λειτουργήσουν έτσι όπως πρέπει να λειτουργούν, για να προσφέρουν υπηρεσίες προς τους πολίτες του νόμου στη συγκεκριμένη περίπτωση. Θέλω να θυμίσω ότι 23/11 έγινε η ανακοίνωση των ονομάτων τα οποία θα στελεχώσουν τη διοίκηση των Νοσοκομείων του Λασιθίου. Μετά από ένα μήνα, και το σκάνδαλο με τον κ. Πατέρα ο οποίος είχε διοριστεί στην Καρδίτσα σαν πρόεδρος του νοσοκομείου, έγιναν αλλαγές σε 13 νοσοκομεία σε 13 διοίκησης, ανάμεσα στα οποία και το δικό μας, όπου δύο ονόματα από τα δύο που είχαν εξαγγελθεί άλλαξαν και ο κύριος Ανδρεαδάκης ορίστηκε Διοικητής των διασυνδεόμενων νοσοκομείων. 


Από εδώ και πέρα προέκυψε tο ζήτημα και δεν είναι δική μου διαπίστωση αλλά του ίδιου του ΓΝΑΝ που ρωτά το Υπουργείο ότι υπάρχει αυτό το πρόβλημα, ότι ο κ. Ανδρεαδάκης με τον κ. Μανουσάκη έχουν συγγένεια πρώτου βαθμού. Εγώ σε παρέμβασή μου, επειδή ρωτήθηκα με αφορμή την αντικατάστασή του κ. Καλλιονάκη από την Ιεράπετρα με άλλο μέλος, είπα ότι θα πρέπει να λειτουργήσει το Νοσοκομείο – εκεί ζήτησε να παρέμβει ο κ. Μανουσάκης, ο οποίος με κατηγόρησε για επιλεκτική Δημοκρατική ευαισθησία. Κάνοντας λοιπόν κρίση της δημοκρατικής μου ευαισθησίας επέτρεψα να συμμετέχει στη συζήτηση με την έννοια να δώσουμε και εξηγήσεις εκατέρωθεν για το ζήτημα.

Όταν εκλέγεσαι να εκπροσωπήσεις είτε τους εργαζόμενους, είτε τον Δήμο, είτε ένα φορέα, δεν εκλέγεσαι να εκπροσωπήσεις την πλειοψηφία, αλλά τους εργαζομένους. Όπως ανέφερε, τη θέση του αν δεν συμμετέχει θα πάρει η αναπληρώτρια η οποία δεν εκφράζει την πλειοψηφία, αυτό νομίζω δεν είναι σωστό. Η όλη παρέμβαση ήταν ότι έπρεπε να λειτουργήσει βάσει της εγκυκλίου του υπουργείου.

Ο κ. Μανουσάκης παραιτήθηκε για να διευκολύνει από ότι διάβασα στην παραίτηση του διότι δεν μπορούσε να εκπροσωπεί και να συμμετέχει στα διοικητικά, από τη στιγμή που συμμετείχε ο πρόεδρος με τον οποίον έχουν συγγένεια. Άρα λοιπόν που φάνηκε ότι εγώ προσέβαλα τον κ. Μανουσάκη, που το απαξίωσα η που απαξίωσαν τη γνώμη των της πλειοψηφίας των εργαζομένων, από τη στιγμή που και ο αναπληρωτής μπαίνει σε περίπτωση κωλύματος του τακτικού μέλους να αναπληρώνει το τακτικό μέλος.

Εάν πράγματι σαν μέλος της ΠΟΕΔΗΝ  ο κ. Μανουσάκης ήθελε να αλλάξει η νομοθεσία και να είναι επτά μέλη στο διοικητικό συμβούλιο και να εκπροσωπούνται όλοι, θα μπορούσε να ζητήσει τροποποίηση του νόμου, ούτως ώστε και τα αναπληρωματικά μέλη να συμμετέχουν στα διοικητικά συμβούλια χωρίς έστω το δικαίωμα ψήφου”.


Ακούστε εδώ όλη τη συζήτηση:

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com