Ο Γιάννης Γουλιδάκης στο Λατώ fm: Εκτρωματικά λάθη στους δασικούς χάρτες, πάνω από 4 εκ. το κόστος των διορθώσεων για τους Λασιθιώτες – Αναγκαία η πίστωση χρόνου για τις κατεδαφίσεις

“Εκτρωματικά λάθη στους δασικούς χάρτες, πάνω από 4 εκ. το κόστος παραβόλων για τους Λασιθιώτες ,η Πολιτεία να αναλάβει να τους επιστρέψει διορθωμένους”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης μιλώντας στην εκπομπή “Πρώτη ματιά στην ενημέρωση” και το Νίκο Σγουρό αναφερόμενος στη συζήτηση που έγινε χθες στο δημ. συμβούλιο για τους δασικούς χάρτες και τα λάθη που υπήρξαν κατά την ανάρτησή τους.

Όπως είπε για τους δασικούς χάρτες, “πρόκειται για ένα καρκίνωμα, όταν τόσες δεκαετίες που έχουν παρέλθει έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο. Όλοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δασαρχείου λένε ‘κανένας δεν προσυπέγραψε, κανένας δεν ήξερε τι συνέβαινε στην πράξη’. Προκύπτει λοιπόν ένα έκτρωμα το οποίο καλούνται οι πολίτες μόνοι τους αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση και πολύ συνεπλεκόμενοι φορείς να συνδράμουν σε αυτή την κατάσταση. Εάν αυτή τη στιγμή έχουμε το 63% του νομού Λασιθίου δασικό και πρόδηλα λάθη τέτοια που δεν μπορούμε να υπολογίσουμε το εύρος τους, θα πρέπει οι ίδιες υπηρεσίες αυτές να πιέσουν την Πολιτεία τουλάχιστον να αλλάξει το χάρτη όσον αφορά τα εκτρωματικά λάθη που υπάρχουν, δεν υπάρχουν οι δρόμοι να είναι βαμμένοι πράσινοι ή το αεροδρόμιο της Σητείας δασικό. Πρέπει η Πολιτεία να αλλάξει με δικά της κόστη και να στείλει πίσω διορθωμένους τους χάρτες. 

Ο ίδιος τόνισε ότι κρατά ‘μικρό καλάθι’ για την έλευση ή μη του υπουργού Αγρ. Ανάπτυξης κ. Λιβανού (και) στο Λασίθι.

Είπε ακόμη ότι πρόβλημα θα υπάρξει και με το χρόνο παρόλο που είναι ηλεκτρονική η διαδικασία αφού μεγάλο ποσοστό που θα διεκδικήσουν αποχαρακτηρισμό είναι άνθρωποι άνω των 60-70 ετών που δεν έχουν την ευχέρεια του διαδικτύου. “Βλέπουμε τη φιλοσοφία του δημοσίου, ‘έλα μωρέ, μια δήλωση ηλεκτρονική είναι'”.

Για τα πρωτόκολλα κατεδάφισης, τόνισε ότι “υπάρχει αναμονή για μια νομοθετική ρύθμιση που θα δώσει ‘ανάσα ζωής'” και είπε μεταξύ άλλων ότι τέτοια θέματα, τις περασμένες δεκαετίες αφέθηκαν στο ‘έλα μωρέ’ και η Πολιτεία είναι απέναντί μας αυτή τη στιγμή κατά τη διαδικασία των απαλλοτριώσεων και των δικαστικών προσπαθειών. Δεν είναι η παρούσα φάση η καλύτερη και αυτό που όλοι αντιλαμβανόμαστε είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει η χρονική παράταση να γίνουν πράγματα, να μπορέσουν να εργαστούν επιχειρήσεις και να υπάρχει το περιθώριο πολύ πιο πρώτα από όλα να ετοιμαστεί η Πολιτεία όπου χρειάζεται, φτιάχνοντας τις χερσαίες ζώνες, λέγοντας στον κάθε καταστηματάρχη ποιο θα είναι το κοινό πρότυπο για όλους. Έχει ελλείψεις και η Πολιτεία από την πλευρά της. Οι κατεδαφίσεις θα έχουν ετοιμαστεί για να γίνουν και σε άλλες περιοχές της Κρήτης όμως δεν μπορώ να αποκλείσω ότι εμπεριέχει και αυτή την σχετική φιλοσοφία που λέει ο κόσμος γιατί να ξεκινά και αυτό από το Λασίθι, έχουμε λιγότερο πολιτικό προσωπικό πληθυσμιακά, το οποίο ούτε οι φατρίες, ούτε τα τζάκια για να υποστηρίξουν τον κόσμο. Η ισονομία και η Δικαιοσύνη θα υποστηρίξουν τον κόσμο”.

Αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα με τις απεργίες στα πλοία και στους τόνους χαμένων αγροτικών προϊόντων από την Ιεράπετρα που κινδυνεύουν να χαθούν, εάν συνεχιστεί η κινητοποίηση όπως είπε. Τόνισε δε και ότι οι αγρότες δεν θεωρούνται πληγέντες μέχρι και σήμερα. 

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com