Επαναλάβαμε τις αντιδράσεις μας, ότι στο συγκεκριμένο μέρος που θέλει να γίνει το έργο, η χωροθέτηση του μας βρίσκει εντελώς αντίθετους. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία του Φυσικού Γεωπάρκου Σητείας, το οποίο αρχίσει να αποδίδει καρπούς, έχει ενταχθεί στο γενικό πλαίσιο unesco. Ένα τέτοιο έργο αντιτίθεται στον όλο σχεδιασμό. Είναι σαν να λέμε ότι αύριο το πρωί θα βάλουμε ένα αιολογικό πάρκο στο Απολιθωμένο Δάσος της Μυτιλήνης. Κάποια πράγματα δεν γίνονται.
Πρέπει να καταλάβουν τις ανάγκες και τα θέλω της τοπικής κοινωνίας.
Δεν υπάρχει κανείς αυτή τη στιγμή στην Σητεία που να υπερασπίζεται το συγκεκριμένο έργο, κανείς μα κανείς.
Απόψε έχουμε δημοτικό συμβούλιο, δεν μπορώ να προκαταλάβω την όποια απόφαση του συμβουλίου, απλώς έχουμε πει ότι πρόθεσή μας είναι να προσφύγουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας να ακυρώσουμε την συγκεκριμένη απόφαση για τους λόγους που θα κατατεθούν και θα αναλυθούν στο φάκελο. Όταν δεν υπάρχει συναίνεση για κάτι δεν πρέπει να επιμένει και η ίδια η εταιρεία. Δεν θα ευοδωθούν οι προσπάθειες του οποιοδήποτε μικρού η μεγάλου έργου σε έναν τόπο που δεν το αποδέχεται είναι απλά πράγματα. Δεν γίνεται να πας ενάντια στην καθολική θέληση της κοινωνίας για να κάνεις κάτι. Όσοι τεχνοκράτες κι να έρθουν να μιλήσουν, όσο θετικά και να το παρουσιάσουν το θέμα” κατέληξε.
Για την στάση που θα κρατήσει ο Δήμος Σητείας στο θέμα με την αναστολή λειτουργίας των νεων σχολών στις άλλες δύο πόλεις του νομού ο κ. Ζερβάκης είπε χαρακτηριστικα: «Στο αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο θα κατατεθεί ένα ψήφισμα συμπαράστασης του δήμου Σητείας προς τον όμορο Δήμο Ιεράπετρας και στο δήμο Αγίου Νικολάου».