Όπως είπε, “η παρουσία μου εκεί αφενός μεν είχε τη διάθεση να στηρίξουμε τους εργαζομένους αλλά κυρίως να αναδείξω ότι αυτά τα οποία συμβαίνουν εκεί δεν στηρίζονται στη νομιμότητα, όσο κι αν αυτό βολεύει το ελληνικό κράτος, μιας και συζητάμε για κατασκευές οι οποίες υπάρχουν εδώ και 60 χρόνια και κατά την αρχική άδεια του 1960-61 που εκδόθηκε την εποχή εκείνη όπως ξέρετε δεν υπήρχαν στις προδιαγραφές σχέδια διαμόρφωσης υπαίθριων χώρων, που είναι κατασκεύασμα της τελευταίας εικοσαετίας, και ερχόμαστε να αξιολογήσουμε πράγματα του ’60 με τη νομοθεσία του 2000, τραγικά λάθη. Όταν χτίστηκε το ξενοδοχείο δεν υπήρχε γραμμή αιγιαλού, η γραμμή αιγιαλού είναι εύκολο να το δείτε, ότι είναι τελευταίας πενταετίας γιατί το δημόσιο έτσι τελικά αποφάσισε κάποια στιγμή να κλείσει της γραμμής αιγιαλού εκεί που ήταν ανοιχτές. Και το δημόσιο τότε το 60 για να μπορεί να εισπράττει από τον πωλητή, κατασκεύαζε τα περίφημα δημόσια κτήματα μπροστά από τα ξενοδοχεία για να τα ενοικιάζει όπου δεν υπήρχε γραμμή αιγιαλού.
Όλα αυτά οδηγούν στο ότι οι κατασκευές αυτές οι οποίες έγιναν το ’62, δεν μπορεί μετά από 60 χρόνια να θεωρούνται αυθαίρετες, δεν μπορεί να θεωρείται αυθαίρετο η φύτευση της περιοχής κοντά στη θάλασσα, να ξηλώσουμε το πράσινο, τους φοίνικες τα οποία φυτεύτηκαν; Από πού προκύπτουν όλα αυτά τα πράγματα, από ποτέ αν θέλετε η φύτευση είναι αυθαίρετη; Υπάρχουν τόσα ζητήματα που δεν καταλαβαίνω γιατί η Πολιτεία βγάζει αυτές τις αποφάσεις και πολύ περισσότερο γιατί δίνει εντολή στα όργανα της να είναι τόσο ανάλγητα σε αυτές τις περιπτώσεις, ειλικρινά έχω εκπλαγεί από την αναλγησία τη συγκεκριμένη περίοδο. Προφανώς και δεν είμαι υπέρ των αυθαιρεσιών από επιχειρηματίες και ιδιώτες, αυτό να το ξεκαθαρίσουμε, εδώ όμως δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες, είτε αρέσει είτε δεν αρέσει η κουβέντα που λέω. Και πάνε να ξηλώσουν. Τι χρόνο θα δώσουν στον επιχειρηματία για να αποκαταστήσει τις πληγές που θα δημιουργηθούν για να είναι έτοιμος τον Ιούνιο να λειτουργήσει, η μοναδική δραστηριότητα στην Ελλάδα που δίνει λεφτά δηλαδή ο τουρισμός. Πότε θα προλάβει να κάνει την αποκατάσταση του και με ποια άδεια, πότε θα εκδοθεί η καινούργια άδεια, δηλαδή πράγματα αδιανόητα, πάνω στην δύσκολη εποχή της πανδημίας ερχόμαστε και δίνουμε στον επιχειρηματικό κόσμο άλλο ένα σκαμπίλι για να πάμε παρακάτω. Ας δώσουμε μία παράταση, δεν είναι δυνατόν ζητήματα αυθαιρεσιών που ξεκίνησαν το 80 και ολοκληρώνονται το 2020, να βιαζόμαστε να τα κάνουμε εν μία νυκτί”.
Όπως είπε, ο ίδιος δεν γνωρίζει πότε θα κατατεθεί η τροπολογία από τον υπουργό Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη. “Θεωρητικά έπρεπε να έχει κατατεθεί από χθες για να ψηφιστεί την Πέμπτη”.
Για τους δασικούς χάρτες, είπε ότι σήμερα θα συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με την ΠΕΔ Κρήτης. “Έτσι κι αλλιώς και σε αυτό προηγηθήκαμε της ΠΕΔ και κάναμε μια ολοκληρωμένη συζήτηση στην οποία ήταν παρόντες και υπηρεσιακοί παράγοντες ώστε να υπάρχει πλήρης ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου αλλά και του κόσμου μέσα από το δημοτικό συμβούλιο και θα υποστηρίξουμε τα ίδια τα οποία υποστηρίξαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Να δούμε αν υπάρχει συνολικά η προσπάθεια να ανατραπεί αυτή η διαδικασία και να δοθεί παράταση έγκριση στους δασικούς χάρτες. Κάτι το οποίο να επιφέρει αποτέλεσμα δεν νομίζω ότι περιμένουμε να βγει σήμερα, αυτά είναι θέματα πολιτικών αποφάσεων. Εμείς μπορεί να παίρνουμε τις αποφάσεις τις σωστές αλλά οι πολιτικοί οι οποίοι αποφασίζουν τελικά, νομίζω ότι μας γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους”.
Για το πότε θα έλθει στην περιοχή μας ο Γ. Αμυράς για το ζήτημα, ο Δήμαρχος είπε ότι δεν γνωρίζει πότε ακριβώς θα γίνει αυτό.
Ο Αντώνης Ζερβός στο Λατώ fm για τις κατεδαφίσεις στο Minos Beach: Άλλο ένα σκαμπίλι στον επιχειρηματικό κόσμο εν μέσω πανδημίας, έχω εκπλαγεί από την αναλγησία της Πολιτείας, δεν γίνεται για κατασκευές του ’60 να εφαρμόζεται νομοθεσία του 2000
Για τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κατασκευών στο ξενοδοχείο Minos Beach και την παρουσία του στη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο του ξενοδοχείου, μίλησε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός στην εκπομπή “Πρώτη ματιά στην ενημέρωση” και το Νίκο Σγουρό.