“Κρήτη, Αθήνα, Καστοριά, Ρόδος… ποιο ταξίδι ήταν καλύτερο; Όλα ήταν μοναδικά!”
Αυτά ήταν κάποια από τα μέρη όπου πήγαν εκδρομή τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Λασιθίου και πήραν τις καλύτερες αναμνήσεις ενώ, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις!
Στην ίδια ανακοίνωση – κάλεσμα για νέες εγγραφές, προστίθεται:
“Από τη Ρόδο επέστρεψαν την Κυριακή 4 Μάη 2025, όπου συμμετείχαν σε ένα εξαιρετικό Μουσικό Φεστιβάλ, που το συνδύασαν με μια 5νθήμερη εκδρομή στο κοσμοπολίτικο νησί! Δέχθηκαν τη θερμότερη φιλοξενία, γνώρισαν υπέροχους ανθρώπους, είδαν όμορφα μέρη, ψυχαγωγήθηκαν και γύρισαν ευτυχισμένα.
Ήδη, σχεδιάζουν την επόμενη εκδρομή τους… Σε εκείνη θα συμμετέχουν και οι νέοι τους συμμαθητές, που εγγράφονται τώρα στο Μουσικό Σχολείο Λασιθίου. Πράγματι, στις 2 Μαΐου ’25 ξεκίνησαν οι εγγραφές και θα διαρκέσουν ως τις 2 Ιουνίου ’25.
Το Μουσικό Σχολείο Λασιθίου ετοιμάζεται να διανύσει την 6η χρονιά λειτουργίας του. Είναι ένα Σχολείο-Πρότυπο για τον νομό μας. Διδάσκονται τα μαθήματα που περιλαμβάνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα όλων των γυμνασίων και λυκείων. Αυτά διανθίζονται με τα μουσικά μαθήματα και ποικίλες δράσεις, γι’αυτό το σχολικό ωράριο μπορεί να λήγει και στις 15:00. Τα παιδιά εντάσσονται σε μουσικά σύνολα: Παραδοσιακό, Έντεχνο, Ροκ, Μέταλ, Μπόντι-Περκάσιον, Χορωδία…
Το σχολικό περιβάλλον είναι ασφαλές και ιδιαίτερο, οι περισσότεροι από τους κινδύνους που φοβούνται γονείς εφήβων είναι ανύπαρκτοι, η καλλιτεχνική διάσταση υπερτερεί, τα παιδιά είναι κοντά στη φύση. Προς και από το σχολείο μετακινούνται, δωρεάν, με το σχολικό λεωφορείο κι ο Δήμος Ιεράπετρας φροντίζει για τη σίτιση τους με εκλεκτά γεύματα, που καθημερινά φέρνει το κέιτερινγκ. Έτσι, τα παιδιά μορφώνονται, παίζουν, σιτίζονται, ταξιδεύουν, εμφανίζονται σε εκδηλώσεις, δημιουργούν, κοινωνικοποιούνται, είναι χαρούμενα!
Εάν κάποια οικογένεια επιθυμεί την εγγραφή του παιδιού της στο Μουσικό Σχολείο Λασιθίου, μπορεί να λάβει πληροφορίες στο τηλέφωνο 2842094886 και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά δε χρειάζεται να παίζουν κάποιο μουσικό όργανο – αρκεί να έχουν αντίληψη του ρυθμού και της μελωδίας και ν’ αγαπούν τη μουσική.
Ο αρχαίος Έλληνας Ιστορικός Πλούταρχος (47-120 μ.Χ.) αναφέρει: “Σεμνή κατά πάντα η μουσική Θεών εύρημα ούσα.” (“Η μουσική είναι καθ’ όλα ιερή όντας εφεύρεση των Θεών.”).