Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Λεμπίδης έχοντας αναλάβει όλες οι αρμοδιότητες για την Κοινότητα Βραχασίου βρέθηκε στο στούντιο του Λατώ fm στην εκπομπή της Δέσποινας Κουτάντου «Ναι μεν αλλά» μιλώντας για τα θέματα άμεσης προτεραιότητας της κοινότητας αλλά και για τις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει λέγοντας χαρακτηριστικά, «Οι ρυθμοί του δημοσίου είναι εντελώς διαφορετικοί από αυτούς του ιδιωτικού τομέα. Κολλάνε σε θέματα γραφειοκρατίας και βλέπω ότι πηγαίνουν πολύ αργά.
Εγώ σαν ελεύθερος επαγγελματίας ο οποίος έχει μάθει οι δουλειές να γίνονται γρήγορα, με άλλους ρυθμούς, υπάρχει μία αμεσότητα, και αυτό είναι ένα στοίχημα δικό μου, να προσαρμοστώ σε αυτούς τους ρυθμούς.
Οι αρμοδιότητές μου είναι,εξ ολοκλήρου η υπευθυνότητα της κοινότητας του Βραχασίου. Σε συνεργασία με τους τοπικούς παράγοντες θα έχουμε την επίβλεψη όλων όσων γίνονται, να προχωρούμε τα θέματα.
Να δίνουμε λύσεις στην καθημερινότητα, στα τρέχοντα προβλήματα όσο πιο γρήγορα γίνεται, σε συνεργασία με τους αντιδημάρχους και με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου. Η καταγωγή των γονιών μου να είναι από κει έχω μία συναισθηματική σχέση με το Βραχάσι, ο κόσμος με γνωρίζει σαν τον γιο του Γιώργη και της Ειρήνης και το στοίχημα το δικό μου είναι να με ξέρουν πλέον σαν τον Μανώλη τον δικός τους άνθρωπο που μπορούν να επικοινωνούν μαζί μου ανά πάσα στιγμή.
Τα Βασικά προβλήματα της περιοχής είναι η καθημερινότητα. Είναι μία τουριστική παραθαλάσσια περιοχή του Δήμου, είναι από τις πιο προσοδοφόρες και πρέπει να υπάρχει ανταποδοτικότητα. Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά, καθαριότητα, βιολογικός λιμάνια, Μουσείο, σχολείο, γήπεδο είναι στην πρώτη προτεραιότητα.
Να δούμε πως θα προχωρήσει το παραλιακό μέτωπο και να υπάρξει μία λύση γιατί επικρατεί μια κατάσταση η οποία τη θεωρώ απερίγραπτη.
Όλοι οι αγώνες που γίνανε έφεραν την περιοχή σε πολύ πολύ πίσω, 10 χρόνια δεν υπήρχε προεδρείο, δεν υπήρχε διοίκηση, ήταν αυθαίρετα όλα, ο καθένας έκανε ότι ήθελε. Πάρα πολύ δύσκολο, κακά τα ψέματα, να επαναφέρεις στον κόσμο στην κανονικότητα στην καθημερινότητα.
Εγώ θα χαίρομαι κάθε φορά, να βλέπω ένα έργο να τελειοποιείται, και να μπαίνουν να μπουν οι βάσεις ούτως ώστε να τελειώσουν αυτά που σκεφτόμαστε τώρα.
Το Βραχάσι είναι ένας πνευματικός τόπος, υπάρχουν άνθρωποι αξιόλογοι που πρέπει να τους προβάλλουμε πρέπει να τους αναφέρουμε,να προβάλουμε όλο αυτό τον πολιτισμό του Βραχασίου που τον είχαμε ξεχάσει.
Κακά τα ψέματα σκεφτόμασταν μόνο την «Επανάσταση» και τίποτα άλλο.
Προς το παρόν τα γραφεία της κοινότητας θα είναι ανοιχτά δύο μέρες την εβδομάδα θα είμαι εκεί με τη γραμματέα και τον Πρόεδρο της κοινότητας ώστε να εξυπηρετούμαι τους πολίτες. Το φάσμα των υποχρεώσεων και των ευθυνών είναι μεγάλο η περιοχή της κοινότητας Βραχασίου είναι μεγάλη και πάρα πολύ σημαντική».