Κυρ. Μητσοτάκης: Γίνεται σήμερα ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της ΝΔ

Το ρεκόρ του μακροβιότερου πρωθυπουργού της ΝΔ σπάει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς έχει περάσει σε περίοδο διακυβέρνησης τον Σαμαρά (2,5 χρόνια) (που κυβέρνησε όχι αυτοδύναμος αλλά με το ΠΑΣΟΚ), τον Καραμανλή (5,5 χρόνια) και τον πατέρα του (3,5 χρόνια).

Μάλιστα, σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του powergame.gr, σήμερα ξεπερνάει και τον πρεσβύτερο Καραμανλή, που ήταν πρωθυπουργός 24 Ιουλίου 1974 – 10 Μαΐου 1980. Ειδικότερα, ο Μητσοτάκης από 8 Ιουλίου 2019 μέχρι σήμερα τον περνάει χρονικά κατά μία μέρα (με ενδιάμεσο βέβαια τον Σαρμά) και γίνεται ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της Νέας Δημοκρατίας στη μεταπολίτευση.


Για την ιστορία και μόνο, αξίζει να σημειωθεί πως ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κυβέρνησε συνολικά 2.118 μέρες, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συμπληρώνει σήμερα 2.119 μέρες από τότε που ανέλαβε την εξουσία. Άρα στα 51 χρόνια της Μεταπολίτευσης, ο Μητσοτάκης είναι πλέον ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της παράταξης που ίδρυσε ο Καραμανλής.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com