Ενα παραδοσιακό κέηκ βανίλιας και μήλου, για να μας θυμίζει τα αγνά γλυκά των γιαγιάδων μας.
Υλικά
- 3 μήλα γκόλντεν
- 280 γραμμάρια αλεύρι
- 1 πακέτο μπέικιν
- 120 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 κουταλιά γλυκού βανίλια σε σκόνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 αυγά
- 70 γραμμάρια βούτυρο
- 1 ποτηράκι γάλα
- Ανάψτε τον φούρνο στους 210 βαθμούς
- Καθαρίστε τα μήλα, κόψτε τα στα δύο, βγάλτε τα κουκούτσια και κόψτε την επιφάνεια σε λωρίδες
- Σε μπολ βάλτε το βούτυρο με το γάλα και ζεστάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων
- Σε άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά με αυγοδάρτη, ρίξτε το μείγμα βουτύρου, το ελάχιστο αλάτι και προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι, την ζάχαρη, την βανίλια και το μπέικιν
- Χτυπήστε ελαφρά προς το τέλος, για να αναμειχθεί καλά το αλεύρι
- Σε φόρμα απλώστε το μείγμα και από πάνω τοποθετήστε τα μήλα
- Ψήστε το κέηκ για 45 λεπτά, ώσπου το μαχαίρι να βγαίνει στεγνό
- Οταν κρυώσει λίγο το κέηκ, γαρνίρετε την επιφάνεια με ζάχαρη άχνη