Με καινοτομίες ο φετινός διαγωνισμός για το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο «Κρήτη/Kriti» – Μέχρι την Δευτέρα 17/3 η προθεσμία συμμετοχής

Ολοκληρώνονται στις 17 Μαρτίου οι δηλώσεις συμμετοχής στον 11ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό για το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο «Κρήτη/Kriti».

Η Περιφέρεια Κρήτης με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, σε συνεργασία με τους φορείς του ελαιολάδου του νησιού και το οργανοληπτικό εργαστήριο του ΑΣ Ρεθύμνης, συνεχίζουν την προσπάθεια για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιολάδου «Κρήτη/Kriti», μέσα από την διοργάνωση του 11ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Ελαιολάδου. Οι καινοτομίες του φετινού διαγωνισμού παρουσιάστηκαν σήμερα στους παραγωγικούς φορείς που εμπλέκονται με την διάθεση και προώθηση του προϊόντος στον τουρισμό (εστίαση – καταλύματα).

Στόχος του διαγωνισμού, όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σταύρος Τζεδάκης, είναι η ανάδειξη και η προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, των πλούσιων οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του, της μοναδικής γεύσης και διατροφικής του αξίας και η τυποποίησή του για να κερδίσει την υπεραξία που του αναλογεί. «Φέτος για πρώτη φορά εντάσσουμε στην αξιολόγηση και την καινοτομία σε 2 κατηγορίες. Η πρώτη κατηγορία είναι συσκευασία – επικοινωνία και η δεύτερη είναι η εστίαση και οι δράσεις που έχουν να κάνουν με τον ελαιοτουρισμό. Στόχος είναι να επιβραβεύσουμε και να προβάλουμε όλους εκείνους που με τη δουλειά, την καινοτομία και τη δράση τους προσπαθούν να αναδείξουν το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της Κρήτης που είναι ο θησαυρός του νησιού και μέσα από την καινοτομία να δώσουμε τη δυνατότητα στους επισκέπτες του νησιού μας να δοκιμάσουν το προϊόν, να επισκεφτούν χώρους και δράσεις ελαιοτουρισμού προκειμένου να αποκτήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία», δήλωσε.  

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης Ειρήνη Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη, υπογράμμισε πως «οι συμμετοχές είναι πολλές, συμμετέχουν όλοι τυποποιητές της Κρήτης. Ο μεγάλος αριθμός συμμετοχών είναι στόχος του διαγωνισμού, όπως και να καταφέρουμε το κρητικό ελαιόλαδο να διατίθεται πλέον τυποποιημένο και όχι χύμα σε άλλες χώρες. Αυτή η εξέλιξη θα φέρει προστιθέμενη αξία στον παραγωγό και αυτός είναι βασικός στόχος του διαγωνισμού, όπως και το να καταφέρουμε να παράγουμε ακόμα καλύτερο προϊόν», επεσήμανε.

Για 11η χρονιά ο Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης, τον Σύνδεσμο Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης, το Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Αλέξανδρος Σωμαράς, η Πρόεδρος της Εστίασης Ηρακλείου Μαρία Αντωνακάκη, ο Πρόεδρος Ζαχαροπλαστών και Μαγείρων Ηρακλείου Νεκτάριος Μωυσάκης.  Από τα επιμελητήρια ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Ρεθύμνου Κωνσταντίνος Σπυριδάκης, και ο αντιπρόεδρος ΕΒΕ Λασιθίου και πρόεδρος Εστίασης Ιεράπετρας Μανόλης Μιχελαράκης. Παρόντες επίσης ήταν εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων φορέων στο διαγωνισμό. Ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου εξαγωγεών Κρήτης Μανόλης Καρπαδάκης, η Γενική Γραμματέας του Δικτύου Κρητικού Ελαιολάδου Κωνσταντίνα Καλογεράκη και η υπεύθυνη του οργανοληπτικού εργαστηρίου Κρήτης ΑΣΡ Ελευθερία Γερμανάκη. 

 

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 21-23 Μαρτίου 2025 . Οι αιτήσεις για την συμμετοχή θα κλείσουν στις 17 Μαρτίου και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον στο https://www.cretanooc.org/registration/

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης στα τηλ 2813410234, ή στο e-mail iro@agrocrete.com  – Ηρώ Σταυρακάκη.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com