«Ένα νομοσχέδιο […] με επικοινωνιακό τίτλο, που γεννά προσδοκίες, αλλά δε διαθέτει ένα ολοκληρωμένο και συγκεκριμένο σχέδιο για την ανάπτυξη» χαρακτήρισε το Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Λασιθίου, κ. Κατερίνα Σπυριδάκη, ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής.
Θέλοντας να ασκήσει κριτική στην Κυβέρνηση, η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Σπυριδάκη, τόνισε την έλλειψη διαβούλευσης από την οποία χαρακτηρίζεται το εν λόγω νομοσχέδιο που αφορά ζητήματα 10 διαφορετικών Υπουργείων (!), «την κακή νομοθέτηση, την απουσία ουσιαστικής συζήτησης και την καταπάτηση των διαδικασιών της Βουλής».
Επιπρόσθετα, αναφορικά με το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το Ταμείο Ανάκαμψης, η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε πως οι παρατάσεις που δίδονται «άρον-άρον» επιβεβαιώνουν τα προβλήματα απορροφητικότητας και πως αν δε δοθεί ευρωπαϊκά μία «παράταση στην υλοποίηση του σχεδίου “Ελλάδα 2.0”, τότε δε θα απορροφηθούν τα προβλεπόμενα ποσά»
«Τα προβλήματα δεν λύνονται με διαχειριστικές ρυθμίσεις και μικροδιευθετήσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Σπυριδάκη θέλοντας να υπογραμμίσει την προχειρότητα της νομοθέτησης της Νέας Δημοκρατίας και την πάγια κυβερνητική τακτική των «ερανιστικών» νομοσχεδίων.
Επιπλέον, αναφερόμενη στον στραγγαλισμό και την έλλειψη ρευστότητας των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας, η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Σπυριδάκη, παρέθεσε τα παρακάτω στοιχεία: «Μόνο το 3% των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας έχει πρόσβαση στο Ταμείο Ανάκαμψης, μόνο το 6% έχει πρόσβαση στο ΕΣΠΑ και μόνο το 7% σε Τράπεζες. Αν σε αυτή την κατάσταση προσθέσουμε την ακρίβεια, τους έμμεσους φόρους και τη συνεχή υποχώρηση του κοινωνικού κράτους, θα έχουμε σκιαγραφήσει το σύνολο των αποτελεσμάτων της κυβερνητικής πολιτικής».
Υπό το φως της υποστελέχωσης των Νοσοκομείων του Νομού Λασιθίου, η κ. Σπυριδάκη δήλωσε πως παρόλη την πρόσκαιρη ανακούφιση που προσφέρουν οι παρατάσεις που
δίνονται στο επικουρικό προσωπικό και τους συμβασιούχους, η Κυβέρνηση – δυστυχώς – διαιωνίζει με αυτόν τον τρόπο το καθεστώς ομηρίας των εργαζομένων, ενώ ταυτόχρονα δεν προχωρά σε μόνιμες λύσεις που θα συμβάλουν αποτελεσματικά στην κάλυψη του αναγκαίου προσωπικού.
Τέλος, ως τομεάρχης του Τουρισμού, η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στάθηκε στη διάταξη του Νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της μετεκπαίδευσης μισθωτών τουριστικών επαγγελμάτων, τονίζοντας την ανάγκη αναβάθμισης συνολικά της τουριστικής εκπαίδευσης, ως ένα μέτρο που θα συμβάλει ενεργά στην έλλειψη καταρτισμένου προσωπικού και στην κάλυψη των χιλιάδων κενών θέσεων.