Κ. Σπυριδάκη: Απάντηση «κενού περιεχομένου» του Υπουργείου Οικονομικών για την Εισφορά Αλληλεγγύης στους Δημόσιους Υπαλλήλους

Σε Απάντηση «κενού περιεχομένου» προέβη το Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών μέσω του Υφυπουργού, κ. Αθανάσιου Πετραλιά, σε Ερώτηση που είχε καταθέσει η Βουλευτής Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ, κα Κατερίνα Σπυριδάκη, μαζί με τη Βουλευτή Ηρακλείου, κα Ελένη Βατσινά, – μετά από αίτημα των Εργαζομένων στις ΔΟΥ Ανατολικής Κρήτης – σχετικά με την ανάγκη αναμόρφωσης και μείωσης της Εισφοράς Αλληλεγγύης ύψους 2% για τους δημοσίους υπαλλήλους, δεδομένου ότι τα ποσοστά ανεργίας έχουν πλέον μειωθεί σημαντικά συγκριτικά με την περίοδο της δημοσιονομικής κρίσης.

Στην απάντηση του Υπουργείου, επιβεβαιώνεται η ισχύς της Εισφοράς, η οποία καθιερώθηκε το 2011 για την υποστήριξη των ανέργων. Ωστόσο, το Υπουργείο παραπέμπει στην Κυβέρνηση και τη δημοσιονομική στρατηγική για την εξέταση των αιτημάτων μισθολογικού περιεχομένου κατά τη σύνταξη του ετήσιου προϋπολογισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά: «τα αιτήματα μισθολογικού περιεχομένου που αφορούν όλες τις κατηγορίες προσωπικού της Γενικής Κυβέρνησης εξετάζονται κάθε φορά με βάση την κυβερνητική πολιτική για τους μισθούς και τη δημοσιονομική κατάσταση της Χώρας κατά την κατάρτιση του ετήσιου Προϋπολογισμού και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, εντός των στόχων που τίθενται στο Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό – Διαρθρωτικό Σχέδιο». Η δήλωση του Υφυπουργού αποκλείει την κάθε πιθανότητα επανεξέτασης και αναμόρφωσης της Εισφοράς Αλληλεγγύης.

Η κα Σπυριδάκη δήλωσε: «Η απάντηση του Υπουργείου δεν προσφέρει καμία ουσιαστική διευκρίνιση ή λύση για το ζήτημα της Εισφοράς Αλληλεγγύης. Η ανεργία έχει μειωθεί αισθητά από το 2011, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα για την αναγκαιότητα συνέχισης αυτής της εισφοράς στα ίδια επίπεδα, εξακολουθώντας να επιβαρύνει τους δημοσίους υπαλλήλους.»

Οι Βουλευτές καλούν το Υπουργείο να επανεξετάσει το ζήτημα με γνώμονα τη νέα δημοσιονομική πραγματικότητα, αλλά και το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, ζητώντας μια πιο δίκαιη προσέγγιση για το μέλλον της Εισφοράς Αλληλεγγύης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com