Μια πολύ όμορφη εικόνα αντικρίσαμε στη Κριτσά Λασιθίου, συνδυασμένη με αρώματα που παραπέμπουν σε μια άλλη εποχή. Το φούρνισμα των ζυμωτών στο φουρνόσπιτο της οικογένειας του Κώστα Αφορδακού αποτελεί παράδοση που περνά από γενιά σε γενιά κρατώντας ζωντανή τη μοναδική γνώση του Κριτσώτικου ντάκου. Κάθε οικογένεια έχει τη δική της συνταγή που ευλαβικά κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό που η μάνα δίνει στην κόρη και με τη σειρά της η εγγονή της Ευαγγελίας Αφορδακού και της Πηγής Βαρδα Δήμητρα μαθαίνει από τις δυο γυναίκες όσα η παράδοση της Κριτσάς προστάζει για να γίνει το ψωμί αφράτο οι κουμπάνιες μυρωδάτες αλλά και να αγαπά όλα αυτά που κράτησαν ζωντανή τη γνώση του πολιτισμού της Κρήτης.
Σχετικές δημοσιεύσεις
-
Κοινοβουλευτική Παρέμβαση της Κ. Σπυριδάκη: Αδικίες σε βάρος δημοσίων υπαλλήλων με διδακτορικό – Απαιτείται ισότιμη πρόσβαση στην Ακαδημαϊκή Διδασκαλία
Η Βουλευτής Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Κατερίνα... -
Διοικητές Νοσοκομείων με ρυθμούς χελώνας – Πότε αναμένεται να διοριστούν
Νέες καθυστερήσεις αναμένεται να καταγραφούν στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τους...