Μια πολύ όμορφη εικόνα αντικρίσαμε στη Κριτσά Λασιθίου, συνδυασμένη με αρώματα που παραπέμπουν σε μια άλλη εποχή. Το φούρνισμα των ζυμωτών στο φουρνόσπιτο της οικογένειας του Κώστα Αφορδακού αποτελεί παράδοση που περνά από γενιά σε γενιά κρατώντας ζωντανή τη μοναδική γνώση του Κριτσώτικου ντάκου. Κάθε οικογένεια έχει τη δική της συνταγή που ευλαβικά κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό που η μάνα δίνει στην κόρη και με τη σειρά της η εγγονή της Ευαγγελίας Αφορδακού και της Πηγής Βαρδα Δήμητρα μαθαίνει από τις δυο γυναίκες όσα η παράδοση της Κριτσάς προστάζει για να γίνει το ψωμί αφράτο οι κουμπάνιες μυρωδάτες αλλά και να αγαπά όλα αυτά που κράτησαν ζωντανή τη γνώση του πολιτισμού της Κρήτης.
Σχετικές δημοσιεύσεις
-
Ολιγόλεπτη διακοπή κυκλοφορίας στο Τμήμα Νεάπολη-Αγ. Νικόλαος του ΒΟΑΚ την Παρασκευή
Μετά από σχετική αστυνομική απόφαση, και στο πλαίσιο κατασκευής... -
Εργαζόμενοι της καθαριότητας του Δήμου Αγίου Νικολάου βρήκαν πορτοφόλι και το παρέδωσαν στον ιδιοκτήτη του
Εργαζόμενοι της καθαριότητας του Δήμου Αγίου Νικολάου βρήκαν πορτοφόλι... -
Δίκη Αντώνη Καργιώτη: “Τον έσπρωξαν στη θάλασσα, τον άφησαν κι έφυγαν”
Στις διαδικασίες που οφείλουν να τηρήσουν ο πλοίαρχος και ο...