Δήμαρχος Αγ. Νικολάου στο Λατώ fm: Είμαστε έτοιμοι για να ξαναγίνει διπλής κυκλοφορίας ο παραλιακός πριν την καλοκαιρινή σεζόν – Δεν θα επιτρέπονται λεωφορεία από τη γέφυρα της λίμνης προς το Αμμούδι (βίντεο)

“Είμαστε έτοιμοι να ξαναγίνει διπλής κυκλοφορίας ο παραλιακός πριν την καλοκαιρινή σεζόν, με τη βελτίωση από πριν ότι τώρα δεν θα επιτρέπονται λεωφορεία από τη γέφυρα της λίμνης προς το Αμμούδι”  δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Μανώλης Μενεγάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης 12/2 στο στούντιο του Λατώ fm 103,3, και στην εκπομπή “Πρώτη ματιά στην ενημέρωση” και τον Νίκο Σγουρό.

Στο ερώτημα εάν είναι ικανοποιημένος από τα παραχθέν αποτέλεσμα στη συμπλήρωση του 1 έτους θητείας του στον δημαρχιακό θώκο απάντησε πως “δεδομένων των συνθηκών είμαι ευχαριστημένος αν και πάντα υπάρχει το καλύτερο, ο Δήμος είναι ένα πεδίο με πολλές αρμοδιότητες και πτυχές της τοπικής κοινωνίας, υπάρχει πάντως γενικώς ένα θετικό πρόσημο”.

Για τα οικονομικά είπε: υπήρχαν παρελθούσες υποχρεώσεις που έπρεπε να πληρωθούν και δέσμευαν έσοδα και δυνατότητες για το 2024, έγινε μια τακτοποίηση οικονομικής και διοικητικής φύσεως, έχουμε περιθώρια μεγαλύτερης απόδοσης σε πολλά επίπεδα, είμαστε γενικώς πιο ‘άνετοι’ όμως οι χρηματοδοτήσεις βρίσκονται σε στενότητα από την πλευρά του κράτους. 

Για τον παραλιακό δρόμο: είχαμε αναθέσει κυκλοφοριακή μελέτη που έχουν αρχίσει τμηματικά να έρχονται, για τον παρλιακό μας ήλθε το πόρισμα, που θα παρουσιαστεί και στο δημοτικό συμβούλιο, που υποδεικνύει ότι για τη βελτίωση της κυκλοφορίας ενδείκνυται η επιστροφή στη διπλή κυκλοφορία, με τη βελτίωση σε σχέση με το παρελθόν ότι στο ρεύμα κυκλοφορίας από τη γέφυρα της λίμνης προς το Αμμούδι, δεν θα επιτρέπονται οχήματα άνω των 3,5 τόνων, δηλαδή τα λεωφορεία. Κάτι που λύνει και το θέμα της στενότητας του δρόμου, που θα λυνόταν από μια διαπλάτυνση του παραλιακού σε μια πιο ολιστική και επεμβατική ανάπλαση – που θα πάρει χρόνια να ολοκληρωθεί. Όπως ανακοινώσαμε, προϋπόθεση για όλα αυτά είναι να δοθεί έγκαιρα η έγκριση από τις υπηρεσίες του υπ. Ναυτιλίας. Εμείς είμαστε έτοιμοι μελετητικά ως Δήμος να το κάνουμε. Εάν έλθει η έγκριση θα γίνει, εάν όχι θα γίνει μετά την καλοκαιρινή σεζόν. 

Για το εάν θα αφαιρεθούν και άλλα κολωνάκια:
Όπου ελευθερώνονται θέσεις στάθμευσης είμαστε ανοικτοί, αλλά ότι γίνει, θα γίνει μελετημένα. 

Για τις θέσεις στάθμευσης: Ήδη είναι προγραμματισμένη η διαμόρφωση ενός χώρου μπροστά από το Αρχ. Μουσείο και όταν αποκτηθούν και τα άλλα τμήματα θα γίνει και εκεί μελέτη για θέσεις, κλπ. Επίσης στον παραποτάμιο χώρο θα διαμορφωθεί χώρος με θέσεις στάθμευσης ενώ αναζητούμε και άλλες λύσεις. Είναι ένα θέμα που ποτέ κανείς δεν μπορεί να το λύσει στο 100%. 

Για την πιλοτική πεζοδρόμηση του κέντρου είπε πως “θα ξαναγίνει φέτος”, ενώ τόνισε ότι θα μελετηθεί και η δυνατότητα μελλοντικής μόνιμης πεζοδρόμησης τμημάτων του κέντρου της πόλης. 

Για την αστική συγκοινωνία: Θα συζητήσουμε τη σκέψη του Συλλόγου εστίασης για τα βραδινά δρομολόγια με το ΚΤΕΛ και τα ταξί, είναι κάτι που θεωρώ σωστό. Η υφιστάμενη πρωινή γραμμή και αυτή που θα έρθει, παραμένουν δωρεάν. Η ιστοσελίδα με τα δρομολόγια είχε τεχνικό ζήτημα, που τις επόμενες μέρες θα διορθωθεί. Στόχος μας είναι να έχουμε μελλοντικά μια εφαρμογή-application που θα καλύπτει πολλά πράγματα του Δήμου και να βλέπεις π.χ. ανά πάσα στιγμή πού είναι τα λεωφορεία, τα απορριμματοφόρα, το δημοτικό φωτισμό, το δουλεύουμε και θα παρουσιαστεί. Θα είναι σαν ένα “app του Δημότη”.

Για αναπλάσεις στα πεζοδρόμια, κλπ:  Έχουμε διαπιστώσει την ανάγκη όχι μόνο για ράμπες ΑμεΑ αλλά για μια συνολική αποκατάσταση πεζοδρομίων και κοινοχρήστων χώρων. Στο τεχνικό μας πρόγραμμα έχουμε προβλέψει να γίνει η ανάθεση μέσω διαγωνισμού σε εργολάβο για τέτοιες εκτεταμένες παρεμβάσεις. Τέτοιες έχουν πολλά χρόνια να γίνουν. 

Για το υπό εκπόνηση του Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Αγίου Νικολάου, που είναι στη Β΄φάση, ανέφερε πως “ο Δήμος πρωτοπόρησε σε επίπεδο Κρήτης και χώρας”, προωθώντας το συμμετοχικό σχεδιασμό και τη δυναμική διαβούλευση με φορείς και πολίτες, κάτι που δεν προβλεπόταν από την κεντρική μελέτη του υπουργείου. 

Για την αναπροσαρμογή-αύξηση των δημοτικών τελών είπε πως: είχε να γίνει 14 χρόνια και έπρεπε να γίνει για να μην πέσει η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, μέσα και στο γενικό δύσκολο οικονομικά περιβάλλον. Αγγίζει περίπου το 25%, σε άλλες περιπτώσεις λίγο παραπάνω, σε άλλες λίγο παρακάτω. Υπήρχε για τους πολύτεκνους έκπτωση 30%, εμείς την κάναμε 50% για πολύτεκνους-τρίτεκνους με εισοδηματικό κριτήριο 30 χιλιάδων ευρώ. Κάναμε πλήρη απαλλαγή τελών σε απόρους, στους άνω του 67% ΑμεΑ και στους μακροχρόνια ανέργους ή μονογονεϊκές οικογένειες με εισόδημα μικρότερο των 20 χιλ. ευρώ. Το αίτημα του Συλλόγου Πολυτέκνων έχει βάση και εμείς είμαστε ανοικτοί να ανεβεί το εισοδηματικό κριτήριο στις 40 χιλ. ευρώ.

Για την αύξηση των τελών παρεπιδημούντων: εφαρμόζεται σε όλη την Ελλάδα. Εμείς το εφαρμόσαμε μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες από τον Απρίλιο και μετά. 

Δείτε και ακούστε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:




Ακούστε εδώ το ηχητικό:


Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com