Το έθιμο λέει ότι τρώμε μπακαλιάρο την Κυριακή, 25η Μαρτίου. Ετοιμαστείτε από τώρα και αγοράστε τα κατάλληλα προϊόντα.
Σας δίνω μια συνταγή που θα αναβαθμίσει τρομερά το ψάρι σας.
Υλικά
- 1 κιλό υγράλατος μπακαλιάρος
- 1 κιλό πατάτες φούρνου
- 5-6 σκελίδες σκόρδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
- 5-6 ελιές μαύρες (προαιρετικά)
- Λίγο μαϊντανό
- Αλάτι και πιπέρι
- Ξαλμυρίστε τον μπακαλιάρο 2 ημέρες νωρίτερα
- Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε σε ροδέλες
- Κόψτε ροδέλες το κρεμμύδι, το σκόρδο ολόκληρο με τη φλούδα
- Τοποθετήστε τον μπακαλιάρο στον πάτο του ταψιού και από πάνω όλα τα υπόλοιπα
- Περιχύστε με ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι
- Ψήστε για 1 ώρα σε μεσαίο φούρνο
- Κόψτε τον ξερό μπακαλιάρο σε κομμάτια και πλύντε τα σε τρεχούμενο νερό, να φύγει το πολύ αλάτι
- Γεμίστε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ με δροσερό νερό και τοποθετήστε τον μπακαλιάρο
- Πρέπει να αλλάζετε το νερό κάθε 8 περίπου ώρες, για 2 ημέρες