Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Λασιθίου: Ο συνδικαλιστικός κατήφορος της ΔΑΚΕ δεν έχει τέλος

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Λασιθίου:

Έπειτα από πρόσκληση της προέδρου του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λασιθίου σε τακτική ανοιχτή συνεδρίαση με 1ο θέμα την παράδοση του απερχόμενου και παραλαβή του νεοσυσταθέντος Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λασιθίου, έγινε η συνεδρίαση με παρόντα κάποια μέλη του απερχόμενου ΔΣ και του συνόλου των μελών του νέου.

Σε αυτή τη συνεδρίαση η παράταξη της ΔΑΚΕ, κατέθεσε καταγγελία – διαμαρτυρία – κλήση κατά της ύπαρξης στο ΔΣ του νυν Ταμία και Οργανωτικού Γραμματέα της ΕΛΜΕ Λασιθίου, Δερμιτζάκη Νικόλαο, ως παράνομο, λόγω της ιδιότητας του ως αναπληρωτή (σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου), προσβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο τη σύσταση του νέου Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λασιθίου.

Σκόπιμο είναι να τονιστεί σε αυτό το σημείο το γεγονός ότι ο Δερμιτζάκης Νικόλαος ήταν μέλος του απερχόμενου ΔΣ της ίδιας ΕΛΜΕ, καθ΄ όλη τη διετή θητεία του. Οξύμωρο είναι και το γεγονός ότι ο τέως Πρόεδρος, αποτελεί και νυν μέλος του ΔΣ. Ο σουρεαλισμός στο μεγαλείο του!

Αποδείχτηκε περίτρανα ότι η μόνη στόχευση των μελών του ΔΣ της ΔΑΚΕ ήταν η κατάληψη της θέσης του προέδρου της ΕΛΜΕ Λασιθίου. Για το λόγο αυτό άλλωστε, αποχώρησαν στο άκουσμα της εμπεριστατωμένης εισήγησης της ΑΣΕ, στην πρώτη συνεδρίαση του νεοκλεγέντος ΔΣ, στην οποία διατυπώθηκαν οι λόγοι για τους οποίους δε στηρίξαμε την παράταξη της ΔΑΚΕ για τις θέσεις του προεδρείου. Η καταγγελία της ΔΑΚΕ επιβεβαιώνει και δικαιώνει τη στάση της ΑΣΕ.

 

Η συγκεκριμένη ενέργεια, απολύτως εμπρηστική και απαξιωτική προς τον ίδιο το συνδικαλισμό, αποτελεί ύβρη προς τους περίπου 52.000 συναδέλφους αναπληρωτές, το 1/3 του κλάδου, που στελεχώνουν την Α βάθμια και Β βάθμια εκπαίδευση και ιδιαίτερα τους δεκάδες συναδέλφους αναπληρωτές που υπηρέτησαν και υπηρετούν στο Λασίθι. Η υπονόμευση των δικαιωμάτων μέρους των εργαζομένων στην παιδεία (εκπαιδευτικών) από την παράταξη της ΔΑΚΕ αποτελεί επιβεβαίωση του αισθήματος του συνόλου των
εκπαιδευτικών στο άκουσμα του κυβερνητικού συνδικαλισμού και της ασυδοσίας.

Οι μάσκες πέφτουν στο κυνήγι του στόχου για τη διεκδίκηση θέσεων και αξιωμάτων για τον εμπλουτισμό των βιογραφικών. Αυτό όμως, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση στόχο του σωματείου. Τα σωματεία που χρειαζόμαστε εμείς οι εκπαιδευτικοί, ορίζονται από τη συμπερίληψη, τη συμμετοχή και την αλληλεγγύη και όχι από το διαχωρισμό και τον ωφελιμισμό, έννοιες που υπονομεύουν την έννοια του συνδικαλισμού και εξωθούν τους συναδέλφους σε αποχή από τα σωματεία.

Η ΔΑΚΕ στο Λασίθι, αποτελεί την πρώτη πανελληνίως παράταξη (ακόμη και από τις ΔΑΚΕ άλλων περιοχών), που με στόχο το προεδρείο, δεν αποδέχεται τους αναπληρωτές ως ισότιμους συναδέλφους! Η καταγγελία – διαμαρτυρία – κλήση της ΔΑΚΕ είναι απέναντι στις αποφάσεις της ΟΛΜΕ και των συνεδρίων της, σύμφωνα με τις οποίες όλοι οι αναπληρωτές έχουν πλήρως το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Δεκάδες είναι οι εκλεγμένοι αναπληρωτές οι οποίοι κοσμούν τα ΔΣ των ΕΛΜΕ της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα
τελευταία χρόνια, αναπληρωτές ήταν μέλη ακόμη και του ΔΣ της ΟΛΜΕ!

Όλοι οι συνάδελφοι, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και ανεξαρτήτως διαφορών, στελεχώνουμε τα σωματεία μας με κοινό στόχο: Την αξιοπρέπεια!

Η ΑΣΕ Λασιθίου αγωνίζεται παρόλες τις επιθέσεις στα μέλη της και θα συνεχίσει να το κάνει, γιατί κανένας δεν πρέπει να μείνει μόνος, πόσο παραπάνω οι χιλιάδες αναπληρωτές που στελεχώνουν τα σχολεία μας.

Η νίκη των τριών υποψηφίων της ΑΣΕ στις εκλογές της 22 Μαΐου για την ανάδειξη του ΔΣ, έναντι του αντίστοιχου πολυπληθούς της ΔΑΚΕ, είναι δύσκολο να αποτελέσει αντικείμενο αποδοχής από τα στελέχη της.

 

ΑΣΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com