Λίγο μετά την άφιξή τους στον Άγιο Νικόλαο για να συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα beach volley που θα διεξαχθεί στην παραλία της Αμμου στην πόλη του Αγίου Νικολάου το αστέρι του Ελληνικού beach volley , Βίκυ Αρβανίτη, η 4η στην παγκόσμια κατάταξη το 2004 και 2η σε Ευρωπαϊκό επίπεδο,ο Τεχνικός Σύμβουλος στις Εθνικές ομάδες beach volley Μανώλης Ρουμελιώτης και η πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ Ελπινίκη Γιατζάκη βρέθηκαν στο στούντιο του Λατώ fm στην εκπομπή «Ναι μεν αλλά» με την Δέσποινα Κουτάντου και τον Νίκο Σγουρό.
Η Βίκυ Αρβανίτη αναφέρθηκε στη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα, την καριέρα της, το μέλλον του αθλήματος στη χώρα, το στόχο των ολυμπιακών αγώνων και φυσικά για τον νέο ρόλο στη ζωή της, την μητρότητα λέγοντας μεταξύ άλλων «Πρώτη φορά έρχομαι στον Αγιο Νικόλαο αν και είμαι εδώ λίγες ώρες έχω τις καλύτερες εντυπώσεις, μου αρέσει πάρα πολύ το μέρος. Ήρθαμε σήμερα το πρωί και κάναμε ήδη και προπόνηση. Εδώ σαφώς ήρθαμε για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Γι‘αυτό έχουμε έρθει και ελπίζω να το πανηγυρίσουμε. Ξεκίνησα 10 χρονών από το volley σάλας και από την ηλικία των 15 χρονων αποκλειστικά με το beach volley που δεν συμβαίνει συχνά να ασχολείται ένα παιδί από τόσο νωρίς με το άθλημα της άμμου. Η είσοδος μου στο χώρο του beach volley έγινε κάπως τυχαία με την παρότρυνση μιας συμπαίκτριάς μου κατέβηκα στο 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων το 2000 όπου κατακτήσαμε με τη Χριστίνα Σάρρα τότε την 1η θέση. Ήταν η περίοδος που είχαν έρθει οι Βραζιλιάνοι προπονητές ενόψει της Ολυμπιάδας του 2004 και με επέλεξαν στις εθνικές ομάδες beach volley και έκτοτε ασχολήθηκα αποκλειστικά με το άθλημα της άμμου. Η αλήθεια είναι ότι τώρα τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα γιατί δεν υπάρχουν και οι οικονομικές συνθήκες που υπήρχαν τότε για να ασχοληθεί αποκλειστικά ένα παιδί και να επενδύσει. Γίνονται κινήσεις από την ομοσπονδία για να έρθουν νεαρές αθλήτριες από το volley σάλας αλλά δυστυχώς μόνο δύο κορίτσια είναι που ασχολούνται αποκλειστικά με το άθλημα της άμμου χειμώνα – καλοκαίρι. Για να δημιουργηθούνε ομάδες για το μέλλον θα πρέπει να γίνει αποκλειστική ενασχόληση και για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει κάποια επένδυση από την ομοσπονδία και από χορηγούς. Η βάση όλων είναι στην Αθήνα, όλοι οι προπονητές είναι εκεί και αν ένα παιδί θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά θα πρέπει να μετακινηθεί στην Αθήνα και να προπονείται εκεί για να μπορέσει να συνεχίσει. Στόχος μας είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκυο σε ένα χρόνο και η πρόκριση θα έρθει είτε μέσα από την παγκόσμια κατάταξη (οι 15 πρώτες) είτε μέσα από τη σειρά των continental cup που αγωνιζόμαστε όπου περάσαμε την προηγούμενη φάση που διεξήχθη στο Σχινιά ως πρώτες στον όμιλο. Η επόμενη φάση είναι το Μάιο του 2020 οπότε ουσιαστικά για την πρόκριση θα γνωρίζουμε του χρόνου το καλοκαίρι. Η χρυσή τετραετία της καριέρας μου ήταν με τη Βάσω Καραντάσιου όπου πήραμε 10 χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό, το πρώτο στο παγκόσμιο για ευρωπαϊκή ομάδα, δύο ασημένια, ένα χάλκινο, 2 πρωταθλήματα Ευρώπης και νούμερο 5 στην παγκόσμια κατάταξη. Το πιο δύσκολο πράγμα που έχω κάνει στη ζωή μου είναι η μητρότητα. Είναι πολύ δύσκολο γιατί λείπουμε πάρα πολύ. Προσπαθώ κάποιες φορές να παίρνω και το παιδί μαζί μου, να τα συνδυάσω όλα και μέχρι στιγμής τα καταφέρνω. Αν δοκιμάσεις τα όρια σου δεν ξέρεις μέχρι που μπορεί να φτάσεις»
Ο Τεχνικός Σύμβουλος στις Εθνικές ομάδες beach volley Μανώλης Ρουμελιώτης μιλώντας για την πορεία του αθλήματος στη χώρα και τους στόχους των εθνικών ομάδων είπε «Εχουν γίνει πολύ μεγάλα βήματα προόδου στο beach volley , υπάρχουν πολλοί αθλητές και αθλήτριες που συμμετέχουν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα αλλά και σε ερασιτεχνικά τουρνουά. Ταυτόχρονα υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη στο κομμάτι των εθνικών ομάδων γιατί μετά από τις πολύ μεγάλες διακρίσεις του παρελθόντος δημιουργήθηκε μια μικρή «κοιλιά» στο κομμάτι των αποτελεσμάτων ήταν και η Βίκυ που έμεινε έγκυος και τώρα είναι μια μαμά και από τη στιγμή που επανήλθε έχει ενεργοποιηθεί όλο το σύστημα γύρω από την ομάδα Αρβανίτη- Καραγκούνη και τις υπόλοιπες ομάδες και διεκδικούμε με αξιώσεις την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Με τη συνδρομή της πολιτείας μέσω της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης αλλά και τη συνδρομή της Ολυμπιακής Επιτροπής που βοηθά ενεργά τη συμμετοχή των ομάδων στο εξωτερικό και με το πολύ μεγάλο budget έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε ένα αξιόλογο έργο».
Ακούστε εδώ το ηχητικό απόσπασμα