Την ερχόμενη Τρίτη το κλιμάκιο ειδικών του πολεμικού ναυτικού θα επέμβει στην περιοχή Καθαράδες Ιεράπετρας για να απομακρύνει η να προκαλέσει ελεγχόμενη έκρηξη στα πυρομαχικά που εντοπίστηκαν σε βάθος 15 μέτρων σε βραχώδη βυθό και περίπου 150 μέτρα στη παραπάνω θαλάσσια περιοχή. Μεταξύ των ευρημάτων είναι ένα κιβώτιο με 60 όλμους και δύο κλειστά κιβώτια με άγνωστο περιεχόμενο καθώς και κιβώτιο με σφαίρες αγνώστου διαμετρήματος. Μιλώντας στο Λατώ fm και στην εκπομπή «Ναι μεν αλλά» με τη Δέσποινα Κουτάντου ο Λιμενάρχης Ιεράπετρας Γιάννης Παπαδάκης τόνισε ότι «Τα πυρομαχικά είναι αλλοιωμένα. Το γεγονός ότι παλαιότερα υπήρξαν παρόμοια ευρήματα στην ίδια περιοχή, οδηγεί τις αρχές στην εκτίμηση ότι είναι του δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Μέχρι να ολοκληρωθεί η επιχείρηση «καθαρισμού» της περιοχής απαγορεύεται η προσέγγιση σκαφών οι αλιευτικές και καταδυτικές δραστηριότητες στην θαλάσσια περιοχή. Ο κος Παπαδάκης κάλεσε τους πολίτες «εφόσον εντοπίζουν πυρομαχικά να ενημερώνουν άμεσα τις αρχές» και σημείωσε «τα σκάφη του Λιμενικού πραγματοποιούν περιπολίες για να ενημερώνουν τυχόν παραπλέοντα μικρά σκάφη σε περίπτωση που δεν είναι ενήμερα»
Σχετικές δημοσιεύσεις
-
Μάρτυρας στη δίκη για τον θάνατο του Αντ. Καργιώτη: «Είδα δύο μέλη του πληρώματος να τον συνοδεύουν προς τα έξω»
Συνεχίζεται σε έντονο κλίμα η δίκη στο Μικτό Ορκωτό... -
Προτεινόμενα μέτρα στα ξενοδοχεία για την εξοικονόμηση νερού – Κοινή πρωτοβουλία ΔΕΥΑΑΝ-Συνδέσμου Ξενοδόχων Λασιθίου για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας
Κοινό Δελτίο Τύπου της ΔΕΥΑ Αγίου Νικολάου και του... -
Πρόεδρος ΔΕΥΑΑΝ στο Λατώ fm: Δήμος Αγίου Νικολάου και όλη η ανατολική Κρήτη έπρεπε να είχαν κηρυχθεί… χθες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της λειψυδρίας (ηχητικό)
Ο Δήμος Αγίου Νικολάου και όλη η ανατολική Κρήτη...