Καλαντζάκης Θεοδόσης Δήμαρχος Ιεράπετρας μιλά για το Καταδυτικό πάρκο και τη Χρυσή




Μιλώντας στο ράδιο Λατώ ο Δήμαρχος Ιεράπετρας μεταξύ άλλων δήλωσε «Υπάρχει ενδιαφέρον για καταδυτικό τουρισμό, πολλοί κάτοικοι της περιοχής μας ασχολούνται με την κατάδυση και ο δήμος δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος. Μας δόθηκε η ευκαιρία να χρηματοδοτηθεί μια μελέτη η οποία πιστεύω να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του 2019 . Δεν είναι μια εύκολη διαδικασία για την κατασκευή ενός τέτοιου πάρκου. Τρεις είναι οι περιοχές στο Μύρτος, στην Ιεράπετρα, και η Τρίτη στην Αγιά Φωτιά. Οι μελετητές θα επιλέξουν ποια θέση είναι η καταλληλότερη για τη δημιουργία του πάρκου. Υπάρχουν χρηματοδοτήσεις και από την περιφέρεια και από το υπουργείο εκεί θα προσπαθήσουμε να εντάξουμε το έργο. Είναι τόσος ο κόσμος που ασχολείται με την κατάδυση στην Ιεράπετρας και ο δήμος σκοπεύει να συνεργαστεί με όλους αυτούς για να γίνονται δράσεις όπως καθαρισμούς παραλιών στα αλιευτικά καταφύγια και πολλές άλλες δραστηριότητες αλλά και να μπορέσουμε να αναδείξουμε τον θαλάσσιο πλούτο της Ιεράπετρας.

 


Για τη Χρυσή αλλά και το ζήτημα του νερού από τη Θρυπτή ο Δήμαρχος δήλωσε.
«Μικρή πτώση στην επισκεψιμότητα στη Χρυσή καταγράφεται μέχρι τώρα, ελπίζουμε σε καλύτερη εξέλιξη τους δυο επόμενους μήνες.
Για το θέμα της Θρυπτής . Από την εποχή των τοπικών κοινοτήτων έχει φτιαχτεί ο αγωγός και λόγω της ποιότητας του νερού δημιουργούνται προβλήματα. Κάθε χρόνο πραγματοποιούμαι καθαρισμό με κάποια οξέα αλλά υπάρχουν σημεία του αγωγού που δεν μπορούν να καθαριστούν με αυτήν τη μέθοδο. Αυτός ήτανε και ο λόγος που κάναμε δυο συγκεκριμένες «κινήσεις». Πρώτον φέραμε από το Πολυτεχνείο ομάδα επιστημόνων οι οποίοι εντόπισαν το πρόβλημα σε κάποιες συγκεκριμένες πηγές που η ποιότητα του νερού δημιουργεί το πρόβλημα και πρέπει να απομονωθούν. Και δεύτερον έχω δώσει εντολή στην αρμόδια υπηρεσία να εκπονήσει μια μελέτη για την τοποθέτηση ενός νέου αγωγού που θα κατεβάζει το νερό από τη Θρυπτή στο Πάνω Χωριό γιατί είναι κρίμα να υπάρχει καλής ποιότητας νερό για άρδευση και να μην το χρησιμοποιούμαι.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com