Θωμάς Χαριτάκης στο Λατώ fm: «Πρώτο μας μέλημα η ασφαλής επιστροφή των μικρών μαθητών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς – Η μονοκαλλιέργεια του τουρισμού στον Άγιο Νικόλαο από πλεονέκτημα, μετατράπηκε σε μειονέκτημα»

Για το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών και στον Άγιο Νικόλαο και τις συνθήκες επιστροφής των παιδιών στις αίθουσες μίλησε στον αέρα της εκπομπής «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Αγίου Νικολάου Θωμάς Χαριτάκης.

Όπως είπε «πρώτο μέλημα μας είναι η ασφαλής επιστροφή των μικρών μας μαθητών για να μπουν σε ένα καθαρό περιβάλλον, έχουμε πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, είμαστε έτοιμοι.

Είμαστε απολύτως καλυμμένοι, επέστρεψε το προσωπικό το οποίο και θέλω να ευχαριστήσω γιατί σε όλο το διάστημα με τον κορωνοϊό βοηθούσαν τα ΚΑΠΗ του Δήμου, ενώ οι καθαρίστριες είχαν πάει σε άλλα πόστα του Δήμου, όλοι την Πέμπτη επέστρεψαν στη θέση τους έχουν συγκεκριμένες οδηγίες, καθαριστικά υπήρχαν, έγιναν απολυμάνσεις, σε καθημερινή βάση τέσσερις φορές τη μέρα θα καθαρίζονται τα σχολεία».

Αναφέρθηκε επίσης στον τρόπο που θα γίνονται τα μαθήματα στις τάξεις, τα διαλείμματα, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο θα γίνει προσπάθεια για να καταστούν αντιληπτά όσα μεταφέρουν οι υπεύθυνοι στα μικρά παιδιά. 

Επίσης, σχολίασε τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα τονίζοντας πως «τα πράγματα οικονομικά δεν εξελίσσονται ομαλά, όσο ο τουρισμός δεν έρχεται, ρευστότητα δεν υπάρχει, στον Άγιο Νικόλαο υπάρχει μονοκαλλιέργεια του τουρισμού και αυτό από πλεονέκτημα που ήταν, μετατράπηκε σε μειονέκτημα. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, ο καθένας από το μετερίζι του να κάνει ότι μπορεί έτσι ώστε να ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία».

Σχετικές δημοσιεύσεις