Η συντονίστρια covid του Δήμου Αγ. Νικολάου στο Λατώ fm: Rapid tests σε πεζούς από όλο το Δήμο το Σάββατο στη Νεάπολη – πώς θα συμμετάσχετε

Για το πώς θα γίνουν το Σάββατο τα rapid test σε πεζούς από το κλιμάκιο της ΚΟΜΥ Λασιθίου στην πλατεία της Νεάπολης από τις 10:00 έως τις 14:00, μίλησε η συντονίστρια covid του Δήμου Αγίου Νικολάου Ευαγγελία Φανουράκη στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό. Η δράση συνδιοργανώνεται από τον ΕΟΔΥ, την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Αγίου Νικολάου και τη Δημοτική Ενότητα Νεάπολης, με τη συμβολή της Αστυνομικής Δ/νσης Λασιθίου – Τμήμα Τροχαίας Αγίου Νικολάου.

Όπως είπε, την σχετική πρωτοβουλία είχε η Κοινότητα Νεάπολης για το πρώτο αυτό walkthrough στο δήμο Αγίου Νικολάου.

Όποιος θέλει μπορεί, όπως ανέφερε, από όλα τα μέρη του Δήμου να δώσει το παρών στη Νεάπολη κρατώντας το ΑΜΚΑ, το τηλέφωνο του και ένα στοιχείο ακόμα ταυτοποίησης για να πραγματοποιηθεί ρινοφαρυγγικό τεστ ενώ υπάρχει επαρκής αριθμός rapid tests.


Όπως είπε, την τρέχουσα εβδομάδα ολοκληρώθηκαν από τον  Δήμο οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα σχολεία της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, στην Παιδόπολη ενώ τις επόμενες μέρες τεστ θα γίνουν και στα μέλη της αστυνομίας που δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής. 

Η ίδια ευχαρίστησε για τη βοήθεια τον γιατρό Νίκο Στεφανάκη που συνεργάζεται με τον Δήμο και την υπάλληλο του ΟΚΥΔΑΝ Ιωάννα Λομβαρδά που εργάζεται ως εθελόντρια και βοηθάει το γιατρό στη διενέργεια των τεστ και τους υπαλλήλους του δήμου που έχουν επιφορτιστεί με όλη τη διαδικασία των τεχνικών εκθέσεων, των προμηθειών αλλά και της διαχείριση του αριθμού των τεστ και των τηλεφωνημάτων των πολιτών.

Τέλος, ανέφερε πως η προμήθεια των περίπου 1.750 rapid tests από το Δήμο βαίνει προς ολοκλήρωση. «Έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες  σε συνεργασία με το υπουργείο υγείας για να δούμε τι είναι καλύτερο αυτή τη στιγμή έτσι όπως έχει η νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, αν το καλύτερο για τους πολίτες είναι να συνεχιστεί με αυτή τη μορφή η διενέργεια των τεστ ή με πιο οργανωμένο τρόπο με διαγνωστικά εργαστήρια. Στις επόμενες ημέρες θα ληφθούν οι αποφάσεις για το πώς θα συνεχίσουμε».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com