Η συντονίστρια covid του Δήμου Αγ. Νικολάου Ε. Φανουράκη στο Λατώ fm: «Rapid tests από σήμερα και σε μαθητές και εκπαιδευτικούς των Ειδικών Σχολείων, στόχος να κάνουμε και στους εργάτες γης στα λιομαζώματα της περιοχής»

Κανένα μέχρι στιγμής, όπως είπε η συντονίστρια για τον covid-19 στο Δήμο Αγίου Νικολάου Ευαγγελία Φανουράκη, μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό, από τα 200 περίπου rapid tests που έχουν γίνει σε φοιτητές που επιστρέφουν στον Άγιο Νικόλαο από επιβαρυμένες περιοχές ή σε εργαζομένους του δήμου, φαντάρους, λιμενικούς υπαλλήλους που επανέρχονται από άλλες περιοχές, δεν έχει βγει θετικό.  

Τα τεστ, ανέφερε, θα συνεχιστούν στοχευμένα και σε άλλες εργασιακές ομάδες πληθυσμού, σε συνεννόηση και με τον υπεύθυνο covid του Ν. Λασιθίου Νίκο Μουδατσάκη. 

Σήμερα θα γίνουν, όπως ανέφερε, τεστ σε υπαλλήλους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης που έρχονται σε περισσότερη επαφή με πολίτες που προέρχονται από χώρες που υπάρχει επίσης θέμα έξαρσης του ιού αλλά και σε εκπαιδευτικούς που επιθυμούν και μαθητές των οποίων οι γονείς συναινούν από τα Ειδικά Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής, που συνεχίζουν να λειτουργούν και με τη τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας να είναι δυσκολότερη. Τα τεστ αυτά θα γίνονται στο χώρο των σχολείων με τον γιατρό που συνεργάζεται με το Δήμο να μεταβαίνει εκεί.

Στην ερώτηση εάν τεστ, αντίστοιχα, γίνουν στους μαθητές των υπολοίπων σχολείων εάν και όταν αυτά ανοίξουν, αυτό είναι, όπως τόνισε, μια κυβερνητική απόφαση και όχι θέμα του Δήμου.
 
Στόχος, είπε η κ. Φανουράκη, είναι να καλυφθούν και άλλοι οικονομικοί τομείς με τεστ, όπως εργάτες γης που αυτή την περίοδο απασχολούνται στο λιομάζεμα στην περιφέρεια του Δήμου Αγίου Νικολάου. Αυτά θα γίνονται, είπε, δειγματοληπτικά και ενδεικτικά.

Από τις επαφές πάντως που ήδη έχουμε μεεπαγγελματικές ομάδες, δεν επιθυμούν όλοι οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν, δήλωσε. 

Ερωτώμενη εάν πολίτες, π.χ., που δεν νιώθουν καλά μπορούν να κάνουν rapid tests, απάντησε ότι «ρόλος μας δεν είναι να υποκαταστήσουμε την Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, το Νοσοκομείο, τους γιατρούς μας είναι βοηθητικός στο screening του πληθυσμού για τον εντοπισμό των ασυμπτωματικών θετικών φορέων. Πρέπει όταν κάποιος δεν είναι καλά να μιλήσει με τον γιατρό του, που σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ θα τον κατευθύνουν στο πώς θα πρέπει να το διαχειριστεί».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com