Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λασιθίου «Ικανοποίηση για το νομοσχέδιο και επαγρύπνηση να τηρηθούν όσα προβλέπει»

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο  στο οποίο προβλέπεται πως όλοι οι εποχικά εργαζόμενοι στον Τουρισμό και στον Επισιτισμό θα επαναπροσληφθούν και θα μπουν σε αναστολή σύμβασης εφόσον δεν ανοίξουν οι επιχειρήσεις από 01/06/2020 έως 30/09/2020.
Ακόμα όσοι δεν έχουν το δικαίωμα επαναπρόσληψης και έπαιρναν το εποχικό επίδομα ή εποχικό ταμείο ανεργίας τότε θα πάρουν έκτακτο επίδομα ανεργίας για τους μήνες Ιούνιο – Ιούλιο – Αύγουστο.
Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λασιθίου με δελτίο τύπου εκφράζει την ικανοποίηση του και δηλώνει ότι θα επαγρυπνεί για την τήρηση των μέτρων και την αποφυγή παραλείψεων ή αδικιών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
μετά την εξαγγελία των μέτρων στήριξης για τους εποχικά εργαζόμενους στον κλάδο μας, αισθανόμαστε ικανοποίηση και ευελπιστούμε ότι θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα στο σύνολο τους.
Η επιμονή στον αγώνα μας, οδήγησε το Υπουργείο Εργασίας να κινηθεί σε θετική κατεύθυνση και να ικανοποιήσει τα δίκαια και νομικά τεκμηριωμένα αιτήματα μας, σε συνεργασία με τη νομική μας σύμβουλο κα Σοφία Μακατουνάκη, το Εργατικό Κέντρο Ν.Λασιθίου και με την στήριξη της Ομοσπονδίας μας.
Ο Σύνδεσμος μας, διαβεβαιώνει τα μέλη του, ότι επαγρυπνεί για την τήρηση των μέτρων και την αποφυγή παραλείψεων ή αδικιών.
Θα είμαστε στο πλευρό τους για την πιστή εφαρμογή των εξαγγελθέντων μέτρων.
Με την ελπίδα ότι, η τουριστική περίοδος θα εξελιχθεί με τις λιγότερες δυνατές απώλειες για το καλό των εργαζομένων, ευχόμαστε υγεία και δύναμη.

Για την Διοίκηση

Ο Πρόεδρος
Μιχ.Γαρεφαλάκης

Η Γεν.Γραμματέας
Μαρία Μαρκάκη – Φαζού

Σχετικές δημοσιεύσεις