Συνάντηση του συνδυασμού «Συνεργασία Δημοτών» με εκπροσώπους της Διοίκησης του ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου


Ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία Δημοτών» Θωμάς Χαριτάκης, συναντήθηκε με εκπροσώπους της διοίκησης του ΚΤΕΛ Λασιθίου – Ηρακλείου, όπου επιβεβαιώθηκε η διάθεση της συνέχισης τα άριστης συνεργασίας Δήμου και ΚΤΕΛ και με τη νέα δημοτική αρχή.

Προτεραιότητα αποτελεί η ασφάλεια στην κίνηση των λεωφορείων που μεταφέρουν μαζικά ανθρώπους και ιδιαίτερα τα παιδιά – μαθητές, αφού η προστασία της ζωής αποτελεί πρώτιστη μέριμνα του Δήμου, τόνισε ο κ. Χαριτάκης.

Από πλευράς του ΚΤΕΛ έγινε αναφορά στις κλαδοκοπές στο οδικό δίκτυο της Ελούντας για τις οποίες οι εκπρόσωποι της επιχείρησης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την άμεση παρέμβαση και την άριστη συνεργασία με τον Δήμο.

Συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία για την εξεύρεση κατάλληλου οικοπέδου το οποίο να χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης λεωφορείων.
Μετά την επιτυχή λειτουργία της πρώτης γραμμής της Αστικής Συγκοινωνίας στην πόλη του Αγίου Νικολάου, κατά τη θερινή περίοδο και τη θετική ανταπόκριση κατοίκων και τουριστών στη χρήση της, ο κ. Χαριτάκης τόνισε ότι η επέκταση της αστικής συγκοινωνίας είναι στο προγραμματικό πλάνο του συνδυασμού. Ως δημοτική αρχή, θα σχεδιάσει ακόμη καλύτερα την Αστική Συγκοινωνία, δρομολογώντας τα δύο ηλεκτρικά λεωφορεία που πρόκειται να προμηθευτεί ο Δήμος από το Σχέδιο Βιώσιμων Αστικών Αναπλάσεων και το «Α. Τρίτσης».

Επιπλέον θα αναζητηθεί τρόπος για σύνδεση των Δημοτικών Κοινοτήτων με την έδρα του Δήμου, δρομολογώντας το ΚΤΕΛ μικρά λεωφορεία (Ενδοδημοτική Συγκοινωνία) ώστε να αντιμετωπιστεί η απομόνωση των κατοίκων των απομακρυσμένων δημοτικών διαμερισμάτων.

Ως προς τη μεταφορά της λαϊκής αγοράς στον κοινόχρηστο χώρο, στο Λαγκό, πλησίον του σταθμού ΚΤΕΛ, οι εκπρόσωποι του ΚΤΕΛ επεσήμαναν ότι αυτό δε δημιουργεί πρόβλημα στη λειτουργία του ΚΤΕΛ.

Αναφορικά με τη συγκοινωνιακή σύνδεση του Τμήματος του ΕΛΜΕΠΑ, στα Λακώνια, με τον Άγιο Νικόλαο, ο υποψήφιος δήμαρχος Θωμάς Χαριτάκης ζήτησε από τη διοίκηση του ΚΤΕΛ να γνωστοποιήσει την κοστολόγηση του μεταφορικού έργου ώστε να αναλάβει ο Δήμος τη δαπάνη για τα έξτρα δρομολόγια που χρειάζονται για την εξυπηρέτηση των φοιτητών.

Επίσης συζητήθηκε ο τρόπος προμήθειας στεγάστρων για τις στάσεις του ΚΤΕΛ που θα πρέπει να τηρούν ορισμένες προδιαγραφές.


Με εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ
Υποψήφιος Δήμαρχος
ΘΩΜΑΣ ΧΑΡΙΤΑΚΗΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com