Συνάντηση του Α΄ Αντιπροέδρου της Βουλής Ι. Πλακιωτάκη με τον Πρέσβη της Σιγκαπούρης

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Σιγκαπούρης, αρμόδιο για θέματα Ελλάδας, κ. Simon Tay, είχε σήμερα στη Βουλή ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης.

Στη συνάντηση, που διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, τόσο ο κ. Πλακιωτάκης όσο και ο κ. Tay αναφέρθηκαν στις φιλικές σχέσεις που συνδέουν τις δύο χώρες και εστίασαν σε θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στους τομείς της ναυτιλίας, του εμπορίου, των επενδύσεων και του πολιτισμού. Παράλληλα, αντάλλαξαν απόψεις πάνω σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος όπως η κλιματική κρίση, η εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, η πράσινη οικονομία, η ψηφιακή μετάβαση, η καταπολέμηση των παράνομων κυκλωμάτων διακινητών μεταναστών.

Και από τις δύο πλευρές διαπιστώθηκε η βούληση για εμβάθυνση της συνεργασίας, προς την κατεύθυνση υλοποίησης των αμοιβαίως επωφελών στρατηγικών στόχων για την Ελλάδα και τη Σιγκαπούρη. Ο κ. Αντιπρόεδρος διαβεβαίωσε τον κ. Simon Tay ότι η Βουλή των Ελλήνων, προσβλέπει στην ανάπτυξη της κοινοβουλευτικής συνεργασίας Ελλάδας και Σιγκαπούρης καθώς και την εμβάθυνση και ενθάρρυνση των διμερών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα, προς όφελος των δύο λαών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com