Συμμετοχή του Περιφερειάρχη Κρήτης σε ενημερωτική συνάντηση που συγκάλεσε σήμερα στο Ηράκλειο το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την άσκηση «ΜΙΝΩΑΣ»

Στη ενημερωτική συνάντηση που συγκάλεσε σήμερα στο Ηράκλειο το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και η επιτελική ομάδα σχεδιασμού άσκησης «ΜΙΝΩΑΣ», συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στη συνάντηση, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, παραβρέθηκαν οι εμπλεκόμενοι επιστημονικοί φορείς, υπηρεσιακά στελέχη Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης και Δήμων, εκπρόσωποι Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής για την Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής στην Ελλάδα, Καθηγητής Φυσικών Καταστροφών, Κώστας Συνολάκης ανέφερε, ότι τον ερχόμενο Φεβρουάριο θα γίνει άσκηση στη Κρήτη επί χάρτου και τον Απρίλιο θα γίνει η μεγάλη άσκηση όπου θα διαπιστωθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση μιας ενδεχόμενης φυσικής καταστροφής, τονίζοντας παράλληλα ότι η άσκηση «ΜΙΝΩΑΣ» θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία να υπάρχει εκπαίδευση των πολιτών και των μαθητών στα σχολεία.

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες ανέφερε, ότι, «η Περιφέρεια Κρήτης με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα. Πρέπει να γνωρίζει και ο πολίτης τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση μιας έκτακτης κατάστασης, όπως είναι ένας σεισμός. Είναι σημαντικό ότι, ενώνουμε δυνάμεις για να είμαστε προετοιμασμένοι, αυτό χρειάζεται να κάνουμε όλοι και αυτό θα κάνουμε».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com