Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας: Ψήφισμα για το νομοσχέδιο που αφορά στην ψυχική υγεία και την απεξάρτηση

Το σχέδιο κατάργησης του ΕΣΥ και του ξηλώματος των δομών υγείας σ’ όλη τη χώρα, συνεχίζεται από την κυβέρνηση με το προς ψήφιση νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία και την απεξάρτηση.

Πρόκειται για μια προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της δημόσιας ψυχικής υγείας και της δημόσιας απεξάρτησης, με την δημιουργία ενός διευρυμένου εθνικού δικτύου υπηρεσιών, μέσα στο οποίο θα τσουβαλιαστούν ψυχιατρικές δομές και προγράμματα απεξάρτησης ( ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, 18 ΑΝΩ κ.λ.π) με κριτήριο όχι τις ανάγκες της κοινωνίας αλλά την ανάλυση  κόστους οφέλους.

Η επί σειρά ετών υποστελέχωση και πλήρης αποδυνάμωση των δομών αυτών είχε σαν τελικό στόχο την κατάργησή τους , στην ίδια κατεύθυνση μιας γενικότερης πολιτικής για την υγεία που επιχειρούν να εφαρμόσουν  με τις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο των νοσοκομείων σ όλη τη χώρα.

Στόχος της κυβέρνησης μ αυτό το νομοσχέδιο είναι το ξεπούλημα  στους ιδιώτες και στις  διάφορες ΜΚΟ καιτης ψυχικής υγείας, στον βωμό της κερδοφορίας σε βάρος των ψυχικά νοσούντων , των εξαρτημένων και των οικογενειών τους.

Ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας καταδικάζει το προς ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, που καταργεί  την  αυτοτέλεια των προγραμμάτων που μέχρι τώρα στήριζαν αυτό το  τόσο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας

Ζητά

την άμεση ενίσχυσή των δομών αυτών , με προσλήψεις μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού

την διοργάνωση εκστρατειών ενημέρωσης των νέων, στα σχολεία και σε κάθε γειτονιά, για την μάστιγα των ναρκωτικών , αλλά και άλλων μορφών εξάρτησης , καθώς επίσης και για την εξάλειψη της βίας που βρίσκεται σε έξαρση ακόμη και στις μικρές ηλικίες

την άμεση απόσυρση αυτού του απαράδεκτου νομοσχεδίου.

 

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                                  Η  Γ. Γραμματέας

Ανδρέας Μαμαντόπουλος                                                      Καλλιόπη Δασκαλάκη

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com