Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας: Κάλεσμα σε Παγκρήτιο Συλλαλητήριο

  Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας  συνεχίζει  τις αγωνιστικές του δράσεις ενάντια στη σοβαρή υποβάθμιση του νοσοκομείου μας αλλά και  των δημόσιων μονάδων υγείας της Κρήτης. Οι πολίτες, , φάνηκαν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας και τον περιορισμό της πρόσβασής τους σε δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από τα συλλαλητήρια τα οποία πραγματοποιήθηκαν κατά το παρελθόν σε Ιεράπετρα , Ηράκλειο και Χανιά.

Σε συνεργασία με τα Σωματεία – Συλλόγους των υπόλοιπων νοσοκομείων της Κρήτης συμμετέχουμε από κοινού στο παγκρήτιο συλλαλητήριο προκειμένου να αναδειχθεί για ακόμα μία φορά η αγανάκτηση μας για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα δημόσια νοσοκομεία , οι δομές ψυχικής υγείας, και το ΕΚΑΒ.

Γι αυτό το λόγο την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023, Ο σύλλογος εργαζομένων , με την Στήριξη της Ποεδήν   κηρύσσει στάση εργασίας από τις 9:30 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι, προκειμένου οι εργαζόμενοι να έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν στο Παγκρήτιο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.

Ο Σύλλογος εργαζομένων καλεί όλους τους εργαζόμενους, αλλά και τους πολίτες του νομού , να συμμετέχουν στην κινητοποίηση της 30ης Νοεμβρίου, καθώς η Δημόσια Υγεία είναι ένα ζήτημα που μας αφορά όλους.

 

Διεκδικούμε :

 

  • Πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων νοσοκομείων, της ΠΦΥ και του ΕΚΑΒ με το αναγκαίο ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό πλήρους αποκλειστικής απασχόλησης. Ταυτόχρονη ανοικτή προκήρυξη ΟΛΩΝ των κενών θέσεων με κίνητρα και κατεπείγουσες διαδικασίες για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να εξασφαλισθούν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους υγειονομικούς και να αντιστραφεί το κύμα παραιτήσεων.
  • Να μην κλείσει, συγχωνευτεί, καταργηθεί, κανένα τμήμα, κλινική, νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας. Όχι στο νέο «υγειονομικό χάρτη».
  • Όχι στα μπαλώματα με μετακινήσεις (μεταξύ τμημάτων και μονάδων υγείας).
  • Κατάρτιση σύγχρονου οργανογράμματος που να αντιστοιχεί (τόσο σε ειδικότητες όσο και σε αριθμό) στις αυξανόμενες πραγματικές ανάγκες.
  • Καμιά απόλυση συμβασιούχου, επικουρικού, εργολαβικού εργαζόμενου.
  • Απόκτηση αυτοτέλειας σε διοικητικό επίπεδο
  • Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα
  • Αυξήσεις μισθών υγειονομικών σε επίπεδα που να καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες. Επαναφορά 13ου -14ου μισθού. Αύξηση αποζημίωσης εφημεριών με αυτοτελή φορολόγηση τακτικών και αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες.

 

 

ΕΚ ΤΟΥ

ΔΣ

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com