Στην Κρήτη σύντομα ο γ.γ. Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Στράτακος για την καταστροφή στις ελιές.

Μέχρι τον Μάρτιο αναμένεται να  είναι έτοιμη η επιτροπή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  να υποβάλει στις Βρυξέλλες ολοκληρωμένο φάκελο, διεκδικώντας αποζημιώσεις, μέσα από τεκμηριωμένα στοιχεία, για την κλιματική αλλαγή.
Στο αμέσως προσεχές διάστημα , ο καθηγητής Γεωπονίας  Χρήστος Αυγουλάς  και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιώργος Στρατάκος αναμένεται να έρθουν  στην Κρήτη για να καταγράψουν τα στοιχεία γύρω από την τεράστια καταστροφή της ελαιοπαραγωγής του νησιού.
Ο πρώην πρόεδρος της ΕΑΣΗ και ειδικός συνεργάτης του υπουργού Μάκη Βορίδη σε ζητήματα πρωτογενούς τομέα, Ανδρέας Στρατάκης μιλώντας στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη”  μεταξύ άλλων είπε «Δε μιλάμε για ζημιά ενός και δύο εκατομμυρίων ευρώ. Η ζημιά υπολογίζεται ότι έχει ξεπεράσει πλέον τα 130 με 150 εκατομμύρια ευρώ για το νησί μας, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται και οι ζημιές από τη χαμένη παραγωγή και την υποβαθμισμένη ποιότητα. Δεν μπορούν ακόμα να συμπεριληφθούν οι επιπτώσεις που έχει όλη η δραστηριότητα στο προϊόν.
Θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι ότι θα πρέπει να συνταχθεί ένας φάκελος ο οποίος να είναι τόσο πολύ επιστημονικά τεκμηριωμένος, ώστε να έχουμε περισσότερες πιθανότητες για την έγκριση της αποζημίωσης στη χώρα μας και να κατανεμηθούν τα χρήματα στην Κρήτη. Αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει ο φάκελος “εδώ και τώρα”. Γίνεται αργά αλλά σταθερά και με μεγάλη σοβαρότητα και υπευθυνότητα»… 


ΠΗΓΗ: neakriti

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com