Η Μαρία Ρουκουνάκη στο Λατώ fm: «Δεν γίνεται ο Δήμος να κάνει εξαγγελίες για τη μελέτη στη Λίμνη πριν ενημερωθεί το Λιμενικό Ταμείο, ζήτησα να δω την τελική της μορφή, δεν μπορώ να υπογράψω την κατασκευή ενός έργου χωρίς να έχω δει τα σχέδια»

«Μιλάμε για τη Λίμνη που είναι το Brand του Αγίου Νικολάου,μιλάμε για ένα σημείο το οποίο είναι σημείο αναφοράς, όποιος επισκέπτεται τον Άγιο Νικόλαο η πρώτη ερώτηση είναι “πού είναι η Λίμνη”.

Ξεκίνησε μια ανάπλαση πριν κάμποσο καιρό η οποία προέρχεται από μία μελέτη της δημοτικής αρχής και εγώ μπαίνοντας στο Λιμενικό Ταμείο κλήθηκα να υπογράψω την παραλαβή των στεγάστρων αλλά και την υπόλοιπη μελέτη η οποία σιγά-σιγά θα πραγματοποιηθεί υποθέτω.

Ζήτησα λοιπόν αυτή τη μελέτη από το Λιμενικό Ταμείο, που είναι ένας  φορέας ο οποίος λειτουργεί ανεξάρτητα από το δήμο, αλλά επειδή δεν έχει τεχνική υπηρεσία χρησιμοποιεί την τεχνική υπηρεσία του δήμου και αυτή ουσιαστικά η μελέτη είναι ιδιοκτησία του Λιμενικού Ταμείου,έτσι ώστε να ξέρω τι θα πραγματοποιηθεί, αν αυτά που έχουν πραγματοποιηθεί είναι σύμφωνα με τη μελέτη.

Μέσα στην καραντίνα είδαμε ότι κόπηκαν αρκετά δέντρα και ήθελα να δω εάν θα αναπληρωθούν αυτά τα δέντρα στις ίδιες θέσεις, σε άλλες θέσεις, τι δέντρα έχουν προβλεφθεί, αν θα αλλάξουν τα φωτιστικά ή αν θα αλλάξει το πλακόστρωτο, υπάρχουν πολλά στάδια σε μια αρχιτεκτονική μελέτη.  

Αυτή τη μελέτη δεν την πήρα ποτέ, λόγω καραντίνας στο λιμενικό ταμείο δεν κάναμε διά ζώσης συνεδριάσεις, επειδή δεν υπήρχαν επείγοντα θέματα δεν κάναμε ούτε μέσω οποιοδήποτε ηλεκτρονικής πλατφόρμας. 

Βλέποντας ότι προχωρούν τα έργα στη Λίμνη και τα μάθαινα από δημοσιεύματα του τύπου έστειλα ένα πρώτο email, δεν πήρα καμία απάντηση, στέλνω δεύτερο e-mail στο διοικητικό συμβούλιο παρακαλώντας  να μου σταλθεί τη μελέτη.  Δεν είναι δυνατόν  να συμβαίνουν πράγματα στη Λίμνη που είναι αρμοδιότητας μας και να μην ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Δεν πήρα πάλι καμία απάντηση!

Μετά τη λήξη καραντίνας κάναμε μία πρώτη συνεδρίαση στην οποία αυτό που μου έδωσαν ήταν κάποιες αριθμητικές πράξεις, που ήταν προϋπολογισμός για το  πόσο στοίχισαν τα στέγαστρα της Λίμνης, χωρίς κανένα σχέδιο, μία κάτοψη, οτιδήποτε.

Δεν μου δίνουν αυτό το οποίο δικαιούμαι να δω, όχι μόνο ως πολίτης αλλά και ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου,για να ξέρω αν αυτά που γράφω είναι σύννομα.
Δεν μπορώ να υπογράψω την κατασκευή ενός έργου χωρίς να έχω δει τα σχέδια. 
Δεν μου έδωσαν τίποτα σε σχέση με τη μελέτη, τώρα έχω καταθέσει ένα έγγραφο πλέον με αριθμό πρωτοκόλλου, όπου περιμένω να μου φέρουν τη μελέτη αλλά και τα πρακτικά έγκριση της μελέτης αυτής και  ενώ είχα όλη την καλή διάθεση και με τους κυρίους που είναι μέσα στο διοικητικό συμβούλιο. Ο πρόεδρος είναι πρώην λιμενάρχης, δεν μπορείς να πεις ότι δεν είναι αξιόπιστος συνεργάτης, αλλά με αυτή τη συμπεριφορά με βάζουν σε ανησυχία ότι κάτι δεν πάει καλά.
Δεν μπορώ να ξέρω άμα δεν δω τα έγγραφα, δεν μπορώ να προκαταβάλλω κάτι.
Είχε γίνει μία συνάντηση πριν χρόνια με τους καταστηματάρχες, ήμουνα στη συνάντηση αυτή, ως  μέλος της κυκλοφοριακής επιτροπής Αγίου Νικολάου και ήμουνα καλεσμένη, από ότι έμαθα  μετά δεν είχαν προσκαλέσει  καν όλοι οι επιχειρηματίες της λίμνης και πολλοί πολίτες οι οποίοι θα ήθελαν να παρευρεθούν δεν έμαθαν ποτέ για αυτή τη συνάντηση έτσι ώστε να μπορέσουν ενημερωθούν.

Σε αυτή τη συνάντηση είχαμε δει κάποιες τρισδιάστατες  φωτογραφίες και  κάποια σχέδια αλλά δεν ήταν κάτι ολοκληρωμένο. Από κει και πέρα η τελική μορφή της μελέτης δεν έχει παρουσιαστεί και δεν την έχω δει εγώ ποτέ που ασχολούμαι με τα κοινά και λόγω της ειδικότητάς μου σαν μηχανικός με ενδιαφέρει να βλέπω και τις μελέτες και τα σχέδια.

Το Λιμενικό Ταμείο που είναι ο υπεύθυνος  φορέας για αυτή τη μελέτη, μαθαίνει τα νέα αργότερα, δηλαδή έβγαινε ο κύριος δήμαρχος μέσω καραντίνας και έλεγε ότι θα μπουν ομπρέλες και μάλιστα υπάρχει περίπτωση να τις πληρώσει το Λιμενικό Ταμείο.

Με ρωτούσαν καταστηματάρχες σαν μέλος του Λιμενικού ταμείου “αλήθεια θα μπουν ομπρέλες;” και τους έλεγα όχι δεν θα μπουν, δεν έχει παρθεί τέτοια απόφαση. Ερχόταν μετά έτοιμη η απόφαση για να την  υπογράψουμε. Θεωρώ ότι υπάρχει ένα  καπέλωμα του Λιμενικού Ταμείου στο οποίο παίρνουμε όλοι μέρος σαν πιόνια να το πω; 

Το θεωρώ προσβλητικό ως προς το Λιμενικό Ταμείο να μη γνωρίζει τι γίνεται, να μη γνωρίζει αν υπάρχουν προβλήματα, αν δεν είναι επαρκής η μελέτη, αν πρέπει να κάνουμε κάποια συμπληρωματικές κινήσεις.

Δεν γίνεται να μην γνωρίζουμε εμείς και να βγαίνει ο δήμος και να κάνει εξαγγελίες πριν καν ενημερωθούμε. Θεωρώ ότι αυτό καταργεί την έννοια του πλουραλισμού που χρειάζεται για τη δημοκρατία.

Δεν χρειάζεται να πάμε σε πολύπλοκες λύσεις για να δούμε κάτι όμορφο στην πόλη μας.

Σχετικές δημοσιεύσεις