«Το Χαμόγελο του παιδιού» Δέσποινα Ανουσάκη: «Από τις 250 οικογένειες που στηρίζουμε στην Κρήτη  τα  500 είναι παιδιά, και από αυτά τα 200 περίπου είναι βρεφάκια!

“Το Χαμόγελο του Παιδιού” που στέκεται δίπλα στα παιδιά που έχουν ανάγκη καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης , μας καλεί να σταθούμε πλάι σε αυτά τα παιδιά και τις οικογένειες τους για άλλη μια φορά τις Χριστουγεννιάτικες μέρες. Η κοινωνική Λειτουργός του «Χαμόγελου» Δέσποινα Ανουσάκη μιλώντας στην εκπομπή της Δέσποινας Κουτάντου «Ναι μεν αλλά» τόνισε: «Λόγω Χριστουγέννων ή  κινητοποίησή μας και η ανάγκη για ενίσχυση γίνεται μεγαλύτερη. Όπως όλοι θέλουμε να έχουμε στα σπίτια μας και τα παιδιά μας λίγα περισσότερα πράγματα λόγω Χριστουγέννων έτσι και εμείς τώρα στις γιορτές προσπαθούμε διπλά. Εκτός από τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης που δίνουμε κάθε μήνα στα παιδιά  να δώσουμε και γλυκά να δώσουμε και δωράκια και κρέας και το λίγο παραπάνω που θα τα βοηθήσει να είναι λίγο πιο χαρούμενα.  Τα είδη που ζητάμε είναι ήδη μακράς διάρκειας, τα οποία να είναι συσκευασμένα. Πολύ σημαντικό είναι το γάλα,το λάδι, τα όσπρια, το αλεύρι τα βρεφικά είδη, πάνες, μωρομάντηλα παιδικά σαμπουάν, αφρόλουτρα, βρεφικό γάλα  Νο1 και Νο2 .
Από τις 250 οικογένειες  περίπου που στηρίζουμε στην Κρήτη  τα  500 είναι παιδιά, και από αυτά τα 200 περίπου είναι βρεφάκια.
Είναι μωρούλια και όσο πιο μικροί είμαστε τόσο περισσότερες ανάγκες έχουμε.
Οι Λασιθιωτες μπορούν να στέλνουν πράγματα μέσω των ΚΤΕΛ που μας κάνουν τη μεταφορά δωρεάν στηρίζοντας έτσι τις δράσεις μας. Απλά αναγράφει πάνω στο δέμα “Το χαμόγελο του παιδιού” και μας ενημερώνει για να πάμε να παραλάβουμε το δέμα.
Δυστυχώς η κατάσταση είναι σταθερά ανοδική. Όταν ξεκινήσαμε στο Ηράκλειο το 2017 είχαμε  18 οικογένειες και τώρα σε Ηράκλειο και Λασίθι είναι πάνω από 120 οικογένειες και γύρω στα 250 παιδιά. Συνολικά στην Κρήτη όλες οι οικογένειες είναι τουλάχιστον 250 και πάνω από 500 παιδιά.
Πριν λίγο καιρό  παρουσιάσαμε τα στατιστικά του πρώτου εξαμήνου για το 2019 πανελλαδικά και το πρώτο εξάμηνο στηρίξαμε περίπου 9500 παιδιά και  οικογένειες εκ των οποίων τα 1000 παιδιά ερχόταν πρώτη φορά σε επαφή με το Χαμόγελο. Όταν στο τέλος του 2018 οι οικογένειες δεν ήταν πολύ περισσότερες από 10.000 και φτάνεις στο πρώτο 6μηνο του 2019 να έχεις φτάσει σχεδόν τις 10000 καταλαβαίνετε ότι η αυξάνονται δραματικά οι ανάγκες. Το ευτύχημα μέσα σε όλα αυτά είναι ότι εδώ στην Κρήτη τόσο οι φορείς, οι σύλλογοι, τα καταστήματα, τα σχολεία που είναι πάρα πολύ σημαντική βοήθεια για εμάς, ανταποκρίνονται πάρα πολύ ζεστά. Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε» κατέληξε.

Μπορείτε να επικοινωνείτε με «Το Χαμόγελο του Παιδιού»στο Ηράκλειο Εθνικής Αντιστάσεως 138 και στο τηλέφωνο 2810-245162.

Σχετικές δημοσιεύσεις