«Ο υφυπουργός μας υποσχέθηκε ότι στο επόμενο μηχανογραφικό θα υπάρχει η αναβαθμισμένη και ανωτατοποιημένη ΑΣΤΕΚ»: Η Διευθύντρια της Σχολής Ε. Σημαντηράκη στο Λατώ fm

Για τις συναντήσεις που είχε χθες με τον υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα μίλησε στην εκπομή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό η Διευθύντρια της Ανώτερης Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Κρήτης (ΑΣΤΕΚ) στον Άγιο Νικόλαο Ευαγγελία Σημαντηράκη.

Όπως είπε, «μπορέσαμε και εμείς να τον ενημερώσουμε για να δει από κοντά τα ζητήματα της σχολής, τα προβλήματά στην κτιριακή υποδομή και σε προσωπικό και είχαμε και τη δυνατότητα να ενημερωθούμε από εκείνον για τις ενέργειε του για την αναβάθμιση της σχολής αλλά και για το νομοσχέδιο που έχει φτιαχτεί  κάτω από τις δικές του οδηγίες».

Όπως είπε, η ψήφιση του αναμένεται μέχρι το τέλος του χρόνου και θα μπορέσουν να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα της σχολής. Σύμφωνα με το Νομοσχέδιο, προβλέπεται η ίδρυση ενός νέο Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με έδρα την Αθήνα, κάτω από το οποίο θα λειτουργήσει – αναβαθμιζόμενη στο επίπεδο 6 – και η ΑΣΤΕΚ. «Ελπίζουμε στο νέο μηχανογραφικό την επόμενη χρονιά, η Σχολή να είναι με το νέο ‘πρόσωπό’ της 

Παράλληλα, το Υπουργείο βρίσκεται, όπως ανέφερε, σε αναζήτησή χώρου, είτε κτιρίου, είτε οικοπέδου προκειμένου να μπορέσουν να αποκτήσει η Σχολή την κτιριακή υποδομή που τους αρμόζει.

Ακολούθως, θα γίνει και η συμπλήρωση των υπαρχόντων κενών σε καθηγητές, διοικητικούς, κλπ.

Επίσης, η φοίτηση πλέον στη Σχολή θα είναι τετραετής (ένα παραπάνω εξάμηνο δηλαδή απ’ ότι τώρα). «Ο χαρακτήρας της σχολής δεν θα αλλάξει, θα είναι μία επαγγελματική σχολή σε ξενοδοχειακή διοίκηση, ξενοδοχειακό management επαγγελματικός χαρακτήρας» σημείωσε. 

Αναφορικά με τα μαθήματα της ΑΣΤΕΚ, που ξεκινούν στις 2 Νοεμβρίου, αυτά θα γίνονται, όπως είπε, κανονικά με φυσική παρουσία, με ένα συνδυασμό με ορισμένα μαθήματα από απόσταση αφού δεν μπορούν να συνυπάρξουν όλοι οι εγγεγραμμένοι φοιτητές (280) συγχρόνως.

Τέλος, είπε ότι «πρόταση και ζητούμενο και η πρόταση του υπουργείου και όλων είναι η ΑΣΤΕΚ να παραμείνει υπό το υπουργείο Τουρισμού και κάτω από την αιγίδα του να γίνει η αναβάθμιση – το οποίο υπουργείο αξίζει να έχει τις σχολές του και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Θέλουμε άλλωστε να δώσουμε έμφαση στην τουριστική εκπαίδευση στη χώρα μας και ειδικά στην περιοχή μας».

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com