«Η νοσηλεύτρια του ΓΝΑΝ που πήγε στη Θεσσαλονίκη μας μετέφερε συνθήκες πολέμου στα Νοσοκομεία – Να μπουν όλοι οι εργαζόμενοι στη λίστα για το έκτακτο επίδομα σε όσους διαχειρίστηκαν περιστατικά covid»

«Η νοσηλεύτρια του ΓΝΑΝ που πήγε στη Θεσσαλονίκη μας μετέφερε συνθήκες πολέμου στα Νοσοκομεία» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Συλλόγου Νοσηλευτών Ν. Λασιθίου του ΕΣΥ Γιώργος Μανουσάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.

Ο ίδιος έδωσε, καταρχήν, συλλυπητήρια στην οικογένεια του 85χρονου συντοπίτη μας που έχασε χθες στην τη ζωή του, ενώ έκανε αναφορά και στο θετικό νέο με τη μεταφορά της 55χρονης που νοσηλευόταν μέχρι πρότινος διασωληνωμένη στη ΜΕΘ κορωνοϊού του ΓΝΑΝ στην κλινική covid. Ο Δήμαρχος Αντώνης Ζερβός, πρόσθεσε, νοσηλεύεται προληπτικά στην κλινική covid ξανά από χθες.

Ο κ. Μανουσάκης αναφέρθηκε και στις ανακοινώσεις που εξέδωσαν η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου, ο Σύλλογος Νοσηλευτών ΕΣΥ Ν. Λασιθίου και ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΓΝΑΝ, μέσω των οποίων ζητούν να λάβουν όλοι οι εργαζόμενοι των Νοσοκομείων το επίδομα που θα δώσει το υπουργείο σε όσους απασχολήθηκαν με την αντιμετώπιση της πανδημίας, χωρίς να γίνει διαχωρισμός των εργαζομένων.

«Διαπιστώσαμε με έκπληξη ότι την Παρασκευή ήλθε ενημέρωση στα Νοσοκομεία για να αποσταλούν λίστες με όσους εργαζόμενους ενεπλάκησαν με περιστατικά covid για να πάρουν επίδομα. Αυτό είναι αδύνατον ουσιαστικά να γίνει, συνεχώς τα δεδομένα αλλάζουν με μετακινήσεις προσωπικού από το ένα τμήμα στο άλλο, δεν μπορεί να γίνει τέτοιος προσδιορισμός. Και μην ξεχνάμε άλλωστε και τα Παρατράγουδα που έγιναν με το επίδομα του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος όπου τότε υπήρξαν πολλά παράπονα από συναδέλφους που είχαν εμπλακεί στη νοσηλεία θετικών περιστατικών και δεν έλαβαν το επίδομα. Εμείς αυτό που ζητήσαμε από τη διοίκηση είναι όλοι οι συνάδελφοι να μπουν στις λίστες και να αποσταλούν στο υπουργείο».

Ο κ. Μανουσάκης, αναφέρθηκε και στο κλίμα που μετέφερε από τη Θεσσαλονίκη η νοσηλεύτρια από το ΓΝΑΝ που συνδράμει μαζί με άλλες 9 νοσηλεύτριες της Κρήτης στην προσπάθεια των Νοσοκομείων της συμπρωτεύουσας στη μάχη με τον αόρατο εχθρό.

«Και από τη συνάδελφο αυτή και από άλλους συναδέλφους σε άλλα Νοσοκομεία που παλιά είχαν εργαστεί στο ΓΝΑΝ, μαθαίνουμε για σκηνικό, για συνθήκες πολέμου στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Στο «Γεννηματάς» που πήγε η συνάδελφος, όλο σχεδόν το Νοσοκομείο είναι για νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού. Συνάδελφος επίσης που δουλεύει  στο νοσοκομείο της Έδεσσας ο οποίος πριν μερικά χρόνια δούλευε εδώ, μας είπε ότι κάθε μέρα έχει μεγάλο αριθμό θανάτων, Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα».

Όπως τόνισε, «σε όλους όσοι έφυγαν και πήγαν στη Θεσσαλονίκη αξίζουν διπλά και τριπλά συγχαρητήρια γιατί φεύγουν από
νοσοκομεία που αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις αλλά πηγαίνουν σε συνθήκες πολέμου. Και εγώ προσωπικά κι άλλοι συνάδελφοι Θα θέλαμε να βοηθήσουμε αλλά ο καθένας μας έχει και εκκρεμότητες προσωπικές, οικογενειακές, επαγγελματικές που δεν του επιτρέπουν να φύγει και να απουσιάσει».

Σημείωσε δε πως «στην πρώτη φάση της πανδημίας έγιναν προσλήψεις, σε αυτή τη φάση η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε προσλήψεις νέου επικουρικού προσωπικού ούτε έχει προχωρήσει τις προκηρύξεις γιατρών που περιμένουμε».

Εξάλλου, ευτυχές ήταν και το ότι τα μοριακά τεστ των 7 υγειονομικών του ΓΝΑΝ που ήταν σε καραντίνα βγήκαν όλα αρνητικά, όπως ανέφερε.

Τέλος, ο κ. Μανουσάκης αναφέρθηκε σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή ο Σύλλογος Εργαζομένων του Διαλυνάκειου Νοσοκομείου της Νεάπολης. Όπως είπε, «θα πρέπει να συνδράμει και το Διαλυνάκειο στη μάχη που δίνεται στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου. Εμείς ζητάγαμε τουλάχιστον οι επικουρικοί να έρχονται στον Άγιο Νικόλαο και να εκπαιδευτούν και όταν έρθουν τα δύσκολα στο Νοσοκ. Νεάπολης να μπορούν να βοηθήσουν. Δυστυχώς, όλους αυτούς τους μήνες υπήρχε πεισματική άρνηση στο να γίνει αυτό, ενώ πράγματι οι γιατροί βοηθούν πάρα πολύ στα ΤΕΠ του ΓΝΑΝ και άλλες ειδικότητες, στο νοσηλευτικό προσωπικό υπάρχει μια συνεχής και πεισματική άρνηση να έλθουν επικουρικοί στον Άγιο Νικόλαο, στις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε. Η στάση όλων μας στην πανδημία θα μείνει και θα μείνει ότι οι συνάδελφοι ειδικά τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο, που νοσήλευαν ελάχιστα έως καθόλου περιστατικά στο νοσοκομείο Νεάπολης και υπήρχε δυνατότητα να βοηθήσουν στο ΓΝΑΝ, οι συνάδελφοι από το Διαλυνάκειο το αρνήθηκαν πεισματικά. Σε αυτό δεν απαντά η ανακοίνωση, απαντά σε άλλα». 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όπως αναφέρθηκε και κατά τη διάρκεια της συζήτησης και όπως ξεθαρίζουμε κάθε στιγμή, η εκπομπή και ο Λατώ fm 103,3 είναι στη διάθεση των εργαζομένων του Διαλυνάκειου Νοσοκομείου εάν επιθυμούν να κάνουν την οποιαδήποτε παρέμβαση ή τοποθέτηση επί του συγκεκριμένου ζητήματος που τους αφορά. Ήδη έγινε, ανεπιτυχώς. προσπάθεια να επικοινωνήσουμε μαζί τους για να καταγραφεί και η δική τους θέση.


Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com