«Δεν θα παίρνονται αποφάσεις για τους παραγωγούς εάν δεν είναι οι ίδιοι ενήμεροι και σύμφωνοι»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της αντιπροσωπείας της ομάδας Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης. με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη. Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

-Η Κλιματική Αλλαγή και οι επιπτώσεις της
-Το φορολογικό  αλλά και το θέμα τη ασφάλισης
-Το τέλος επιτηδευματος
-Οι αλλαγές που επίκεινται στον ΕΛΓΑ και
-Η νέα Κοινή Αγροτική Πολίτη (ΚΑΠ) επίσης στη συνάντηση συζητήθηκε και το μεταφορικό ισοδύναμο

Μιλώντας στο ΛΑΤΩ fm ο πρόεδρος της ομάδας Αμπελουργών και ελαιοπαραγωγών Κρήτης Πρίαμος Ιερωνυμάκης δήλωσε σχετικά «Ο κ Βορίδης ήταν διαβασμένος αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση είδαμε τα θέματα  από κοινού μας υποσχέθηκε ότι δεν θα παίρνονται αποφάσεις για τους παραγωγούς εάν δεν είναι οι ίδιοι ενήμεροι και σύμφωνοι» Ο κ. Ιερωνυμάκης ξεκαθάρισε «Φεύγω σοβαρός αλλά ευχαριστημένος γιατί είδα ένα Υπουργό που γνωρίζει τα θέματα. Θα τα δούμε όλα στην πράξη» κατέληξε….         
Στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο μετά τη συνάντηση αναφέρεται χαρακτηριστικά
«Τη σαφή βούληση της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και του ίδιου να υπερασπιστούν και να αυξήσουν το εισόδημα των αγροτών επεσήμανε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στη συνάντηση που είχε το πρωί της Τρίτης (6/8/2019) με εκπροσώπους των Συλλόγων Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τόνισε τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΕΛΓΑ και την εξελισσόμενη ήδη προσπάθειά του να δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε οι γεωργικές ασφαλίσεις να εξυγιανθούν. Πρόσθεσε δε ότι είναι δεδομένη η σύνδεση των συνεπειών των κλιματικών αλλαγών με τις αποζημιώσεις.
Σχετικά με τη νέα ΚΑΠ, ο κ. Βορίδης διευκρίνισε την κατεύθυνση την οποία αυτή θα έχει και η οποία θα οδηγεί σε συγκεκριμένες επενδύσεις που στόχο θα έχουν τη βελτίωση των προϊόντων με παράλληλη μείωση του κόστους  προς όφελος τόσο των ευρωπαίων αγροτών όσο και των ευρωπαίων καταναλωτών.
Παράλληλα έκανε σαφές ότι θα υπάρξει διαχωρισμός της θεσμικής εκπροσώπησης των αγροτών (μέσα από τη δημιουργία Επιμελητηρίου αγροτών) από την οικονομική παραγωγή». Ακούστε εδώ το ηχητικό απόσπασμα

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com