Ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών Λασιθίου Π. Επιτροπάκης στο Λατώ fm: «Περιμένουμε και εμείς μία οποιαδήποτε βοήθεια για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε, η πτώση του τζίρου στα αστικά πρατήρια αγγίζει το 80%»

Από 1,17  έως 1,22 κυμαίνονται οι τιμές στο πετρέλαιο κίνησης και από 1,44 έως 1,50 στην αμόλυβδη σήμερα στα πρατήρια του νομού, όπως είπε στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών Λασιθίου Παντελής Επιτροπάκης.


«Το κάθε πρατήριο αγοράζει με διαφορετικές τιμές και έχει διαφορετικά λειτουργικά έξοδα. 
Από κει και μετά η αγορά είναι ελεύθερη, το κάθε πρατήριο είναι υποχρεωμένο να αναρτά τις τιμές του στην πινακίδα και ο πελάτης αποφασίζει εάν θα βάλει ή όχι.

Τις τελευταίες μέρες παρατηρούμε φαινόμενα εκφοβισμού. Διεξάγονται έλεγχοι στα πρατήρια με τρόπο που δεν έχουμε συνηθίσει, με αστυνομία με διάφορα πράγματα τα οποία μας κάνουν λίγο εντύπωση. Στο Οροπέδιο Λασιθίου συγκεκριμένα διεξήχθησαν κάποιοι έλεγχοι και εκεί  έχει μηδενιστεί η δουλειά τους, δεν υπάρχει κάτι άλλο να πω.

Να σας πω ότι από τις 27/3 που διεξήχθησαν οι έλεγχοι μέχρι τώρα δεν έχει ξεκαθαριστεί, να  φανταστείτε ότι ακόμα η υπηρεσίες της Περιφερειακής Διεύθυνσης Λασιθίου Ηρακλείου Ρεθύμνου Χανίων δεν έχουν εικόνα,δεν υπάρχει κάτι για να μας πουν. Περιμένουμε να δούμε αν έχουν επιβληθεί πρόστιμα και τι πρόστιμα είναι αυτά. Περιμένουμε να τα δούμε στη Διαύγεια Αυτή είναι η μοναδική ενημέρωση που έχουμε. Εν πάση περιπτώσει θα τα ξεπεράσουμε και αυτά».

«Έχουμε μείνει τελευταίοι των τελευταίων. Στην περίπτωση τη δική μας δεν υπάρχει πρόβλημα με τον κορωνοϊό; Όλες οι άλλες επιχειρήσεις έχουν θέμα εμείς όμως από ότι φαίνεται έχουμε ανοσία, εμείς από ότι φαίνεται έχουμε χρέος να μείνουμε έτσι ανοιχτοί μέχρι το τέλος.

Έχουμε μία πτώση τζίρου η οποία αγγίζει τα αστικά πρατήρια μέχρι και το 80% αλλά παρόλα αυτά ανοίγουμε κανονικά 6:30 το πρωί κλείνουμε 9:30 ή 10:00 το βράδυ,χωρίς να υπάρχει λόγος, χωρίς να υπάρχει αντίκρισμα σε αυτή την προσπάθεια.

Έχουμε ζητήσει από την ομοσπονδία από την αρχή  μειωμένο ωράριο των πρατηρίων υγρών καυσίμων και τουλάχιστον κάθε Κυριακή να είμαστε κλειστά.

Έχουμε ζητήσει να στηριχτούμε και εμείς διότι για τα λειτουργικά μας έξοδα και τις βεβαιωμένες μας οφειλές δεν έγινε ούτε μία ρύθμιση ούτε μία αναβολή τίποτα τίποτα τίποτα.

Οι τράπεζες π.χ. ανοίγουν στις 8 το πρωί και στις 2 το μεσημέρι έχουν κλείσει για το κοινό.  Ο κόσμος παρόλα αυτά βρίσκει χρόνο, βρίσκει λύση βρύση, μία φόρμουλα ώστε να προλάβει να εξυπηρετηθεί. Δεν βλέπω το λόγο γιατί σε μία τέτοια συγκυρία να μην μπορεί κάποιος να προλάβει σε 8 ή σε 9 ή 10 ώρες να εξυπηρετηθεί από τα πρατήρια ούτως ή άλλως οι μετακινήσεις έχουν ελαχιστοποιηθεί.

Είμαστε από τους τελευταίους που δεν έχουμε ενταχθεί πουθενά  ακόμα . Περιμένουμε μία βοήθεια μία οποιαδήποτε βοήθεια τόσο σε εμάς όσο και στους εργαζόμενους που έχουμε εδώ στα πρατήρια για να μπορέσουμε και εμείς να ανταπεξέλθουμε».


Ακούστε εδώ τη συζήτηση:

Σχετικές δημοσιεύσεις