Πληγές μετρά και πάλι η Μάνδρα – Καταστροφές σε Μαγνησία, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική

Για δεύτερη φορά μέσα σε επτά μήνες δοκιμάζονται από την κακοκαιρία οι κάτοικοι της Μάνδρας. Στο κέντρο της πόλης τα νερά μετέφεραν μεγάλους όγκους λάσπης, ενώ πλημμύρισαν σπίτια. Μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν και σε Μαγνησία, Λάρισα και Χαλκιδική. Στο μεταξύ, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι αύριο το βράδυ. Η κακοκαιρία, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, προκάλεσε αρκετά προβλήματα κυρίως στη Δυτική Αττική και ειδικά στη Μάνδρα, τη Μαγούλα και τη Νέα Πέραμο, από όπου η Πυροσβεστική έχει δεχθεί έως εκατοντάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχή βοήθειας σε πολίτες. Μεγάλη δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος έσπευσε και παραμένει στις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια. Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται και ο μηχανισμός της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι άμεσες συνέπειες των έντονων καιρικών φαινομένων.
Προβλήματα υπήρξαν στο νομό Μαγνησίας, στις περιοχές Κανάλια, Κερασιά και Καμάρες, στη Λάρισα και στο νομό Χαλκιδικής, στις περιοχές Κασσάνδρα και Σιθωνία όπου επίσης υπήρξαν εκατοντάδες κλήσεις, αντίστοιχα, για αντλήσεις υδάτων από κατοικίες και καταστήματα αλλά και για μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία. Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές της βορείου Ελλάδος, όταν λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης, έσπασε το φράγμα του Στρυμωνικού. Τα νερά από το τεχνητό φράγμα κατευθύνθηκαν προς τα χωριά Σταυρός και Βρασνά, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και επιχειρήσεις. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από τη Θεσσαλονίκη έσπευσαν με 13 οχήματα και 28 πυροσβέστες στο σημείο και το βράδυ της Τετάρτης διέσωσαν πάνω από 28 άτομα, μεταξύ των οποίων μία έγκυο και ένα 10χρονο παιδί.
Από τα νερά έχουν παρασύρθηκαν οχήματα, ωστόσο τα χωριά δεν έχουν εκκενωθεί, όμως οι πυροσβέστες παραμένουν στο σημείο και σήμερα και με δεκάδες οχήματα θα ξεκινήσουν την άντληση των υδάτων από τα πλημμυρισμένα κτίρια.
Οι μεγαλύτερες ζημιές έχουν σημειωθεί στο παραλιακό μέτωπο των Βρασνών, όπου έχουν υποχωρήσει δρόμοι, έχουν σπάσει σωληνώσεις και υπάρχουν και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Η σφοδρή χθεσινή βροχόπτωση που έπληξε περιοχές της Χαλκιδικής προκάλεσε ζημιές σε υποδομές, σπίτια, επιχειρήσεις και οχήματα. Στο μεταξύ, από τα λασπόνερα και τα ορμητικά νερά χειμάρρων κινδύνευσαν άνθρωποι. Σημαντικά προβλήματα καταγράφονται στη Νικήτη Σιθωνίας, η οποία δέχθηκε τεράστιους όγκους νερού. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, παρασύροντας οχήματα και κάδους απορριμμάτων στη θάλασσα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση δύο επιβατών Ι.Χ. αυτοκινήτου, το οποίο παρασύρθηκε από ρέμα με συνέπεια να καταλήξει στη θάλασσα. Οι επιβάτες (68 και 60 ετών αντίστοιχα) ανέβηκαν στην οροφή του οχήματος, απ’ όπου περισυνελέγησαν με τη συνδρομή ιδιωτικού κανό και δύτη, ενώ είναι καλά στην υγεία τους. Σε άλλη περίπτωση, στην Ακτή Καλογριάς, τέσσερις επιβάτες απεγκλωβίστηκαν από όχημα με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής. Ζημιές καταγράφηκαν, εξάλλου, σε περιοχές της Κασσάνδρας, όπως στην Κασσάνδρεια, τη Σίβηρη και τη Νέα Φώκαια, όπου υπερχείλισαν χείμαρροι. Ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν ακόμη σε περιοχές της βορειοανατολικής Χαλκιδικής.   Πηγη: tvxs.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com