Πρόεδρος Ορειβατικού Συλλόγου Λεωνίδας Κλώντζας : «Να μην πάει κανείς από τον καινούργιο ΒΟΑΚ»

Πεζοπορία προς την Μονή Παναγίας Φανερωμένης διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή 11 Αυγούστου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου. Μιλώντας στην εκπομπή «Ναι μεν αλλά» ο αρχηγός για αυτή την διαδρομή  Λεωνίδας Κλώντζας τόνισε
«Να μην πάει κανείς από τον καινούργιο ΒΟΑΚ. Είναι πολύ επικίνδυνο και πολύ πιο μακριά. Να έχουν φακούς και να είναι πολύ προσεκτικοί.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι μια  διαφορετική  διαδρομή, από παλιά περάσματα χωματόδρομους χωρίς αυτοκίνητα μέσα σε μια όμορφη φύση και θα φτάσουμε και γρήγορα σε 2 με 2.5 ώρες θα είμαστε στη Μονή.  Μια διαδρομή που ακολουθούσαν οι παλιοί Καλοχωριανοί για να πάνε στην Φανερωμένη.
Το καλό με αυτή τη διαδρομή είναι  ότι μετά από  μια ώρα δρόμο θα δούμε την Φανερωμένη απέναντί μας. Θα έχουμε οπτική επαφή που βοηθάει ψυχολογικά γιατί έχουμε μια «καλή» ανηφόρα. Αν δεν κουραστούμε λιγάκι  δεν φτάνουμε στον προορισμό μας σωστά. Δεν σώζεται όλη η παλιά διαδρομή. Σώζεται ένα μικρό κομμάτι στα μέσα της διαδρομής και επίσης το κομμάτι  μισή ώρα πριν φτάσουμε στο μοναστήρι.«

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρεται αναλυτικά:

Την Κυριακή 11 Αυγούστου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει -όπως κάθε χρόνο- για τους φίλους και τα μέλη του Συλλόγου, απογευματινή πεζοπορία προς την Μονή Παναγίας Φανερωμένης.

Η πεζοπορία μας ξεκινά από το Καλό Χωριό  και από παλιό μονοπάτι και χωματόδρομους θα ανηφορίσουμε προς το μοναστήρι. Η πεζοπορία είναι εύκολη, με ανηφορική πορεία το τελευταίο μισάωρο.
Για την επιστροφή όσοι συμμετέχουν θα πρέπει να φροντίσουν οι ίδιοι για το αυτοκίνητο που θα τους μεταφέρει από το μοναστήρι στην πόλη. Επίσης όσοι συμμετέχουν θα πρέπει να έχουν πέρα από τα συνηθισμένα (ορειβατικά μποτάκια ή παπούτσια κατάλληλα για πεζοπορία, μπαστούνι ορειβασίας, σακίδιο, νερό, αντηλιακό, καπέλο, σνακ) και αντιανεμικό μπουφάν και φακό.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: Καλό Χωριό (περιοχή ‘Βούλισμα’, στο σημείο που τελειώνουν οι ταβέρνες) στις 17:30  

ΑΡΧΗΓΟΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Κλώντζας Λεωνίδας (τηλ. 6944782507)

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑΣ: 2,5 ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: στο blog του Συλλόγου 

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com