Ο Παναγιώτης Γιαννάκης αποκλειστικά στο ΛΑΤΩ FM: «Είμαστε ένας λαός που δεν καταλαβαίνουμε τη δύναμη που κρύβει η λέξη υπομονή» (audio)

Μία μέρα πριν την έναρξη του  Παγκόσμιου Κυπέλου Μπάσκετ  της Κίνας ο μεγάλος Παναγιώτης Γιαννάκης μίλησε αποκλειστικά στο ΛΑΤΩ FM στην εκπομπή  «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» στο Νίκο Σγουρό και την Δέσποινα Κουτάντου. Έδωσε τα προγνωστικά του για τις ομάδες που πιστεύει ότι  θα ξεχωρίσουν στο τουρνουά , αναφέρθηκε στο μεγάλο αστέρι του ΝΒΑ Γιάννη Αντετοκούνμπο, και παρότρυνε για άλλη μια φορά τα παιδιά να ασχοληθούνε με το άθλημα.
Για τον στόχο της Εθνικής Ομάδας σε αυτό το Μουντομπάσκετ είπε χαρακτηριστικά  «Πρώτος στόχος  είναι η ομάδα να είναι  υγιής και να επιστρέψει ο Κώστας  Σλούκας  να είμαστε πλήρης να χτίσουμε τα τρία πρώτα παιχνίδια, να είμαστε συγκεντρωμένοι.  Μπορεί να εμφανιστούν ομάδες έκπληξη όπως η Νιγηρία η οποία έχει αρκετούς  παίκτες στο ΝΒΑ και μπορούν να κάνουν εκπλήξεις. Οι κινέζοι έχουν πάθος μεγάλο για το μπάσκετ αλλά δεν έχουν οργάνωση».
Ο Παναγιώτης  Γιαννάκης έστειλε μήνυμα σε παιδιά και γονείς να μην φοβούνται την «ηττα» γιατί  «Είναι μεγάλη δύναμη να καταλάβει κάποιος άνθρωπος ότι η  ήττα είναι ένα τεστ  ικανοτήτων τίποτα περισσότερο που αν  το παραλάβεις από την θετική του πλευρά άμεσα αναγνωρίζεις αδυναμίες που έχεις και μπορείς να δουλέψεις  πάνω σε αυτές και να είσαι καλύτερος την επόμενη φορά. Νομίζω ότι είναι το καλύτερο μάθημα για τα παιδιά μας. Θέλω να παροτρύνω τα παιδιά να μην φοβούνται να ανακαλύψουνε τον εαυτό τους. Να μην συγκρίνονται με τους δίπλα αλλά να συγκρίνονται με την προηγούμενη μέρα..να κάνουνε κάτι περισσότερο την επόμενη.  Δεν τελειώνει τίποτα. Είναι ευλογία να ξυπνάς το πρωί γερός και δυνατός  και να παλεύεις για κάτι που αγαπάς».
Για τον Παναγιώτη Γιαννάκη το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που μπορεί να έχει μια ομάδα είναι  «Η θέληση η συνεργασία και η εκτίμηση στον συμπαίκτη».

Αναφερόμενος  στη διάρκεια των επιτυχιών  κάποιων ομάδων και την παραμονή προπονητών για μεγάλα διαστήματα στον πάγκο των ομάδων αυτών , κάτι που λείπει από τις ελληνικές ομάδες σχολίασε «Η υπομονή είναι αρετή. Είμαστε ένας λαός που δεν καταλαβαίνουμε τη δύναμη που κρύβει η λέξη υπομονή.  Δεν έχουμε μάθει να εκτιμάμε την υπομονή και δεν έχουμε μάθει να εκτιμάμε και το πλάνο. Πολλές φορές ούτε πλάνο δεν έχουμε, είναι μια κατάσταση η οποία στηρίζεται κυρίως σε συναισθηματικές δράσεις όπου  συγκυρίες ή φωτισμένα μυαλά μπορούνε  να βοηθήσουν για να έρθει μια επιτυχία, αλλά εμάς  μας ενδιαφέρει να έχει  συνέχεια  μια επιτυχία και όχι η συνέχεια στην κορυφή, αλλά να έχει συνέχεια στην βάση. Αυτός είναι ο στόχος των μεγάλων επιτυχιών.  Πιστεύω ότι ένα πλάνο που δουλεύεται με υπομονή και με ανθρώπους οι οποίοι αγαπάνε αυτό που κάνουν και μένουν αρκετό χρόνο στη δουλειά τους μπορεί να φέρει πολύ μεγάλο αποτέλεσμα» κατέληξε.


Ακούστε στο παρακάτω link ολόκληρη την συνέντευξη:


 

Σχετικές δημοσιεύσεις