Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή και Κυνηγετικοί Σύλλογοι μαζί στην αντιμετώπιση των δηλητηριασμένων δολωμάτων και της λαθροθηρίας στον νομό Λασιθίου

Για δηλητηριασμένα δολώματα  πήγαιναν, με λαθροθήρες «συναντήθηκαν» οι Ομοσπονδιακοί θηροφύλακες μαζί με το εκπαιδευμένο σκυλί την Πάκα  στους  Διονυσάδες την προηγούμενη Κυριακή.
Αποτέλεσμα της αποστολής ήταν να συλληφθούν 4 συνολικά άτομα με 7
λαγούς  θανατωμένους από τα σκυλιά τους που τους συνόδευαν.
Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες
Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης. Στους δύο από τους συλληφθέντες εκδικάστηκε και επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή ενώ η δίκη των άλλων είναι σε εξέλιξη. 

Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου Κώστας Πάγκαλος  και ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας υπεύθυνος νομού Λασιθίου Γιάννης Μαυρικάκης καλεσμένοι στην εκπομπή της Δέσποινας Κουτάντου «Ναι μεν αλλά» μίλησαν για το μεγάλο  πρόβλημα της λαθροθηρίας και των δηλητηριασμένων δολωμάτων στο νομό Λασιθίου. 
Και οι δύο τόνισαν πόσο σημαντική είναι η  συνεργασία των  κυνηγετικών συλλόγων του νομού με την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή για να μπορέσει να εξαλειφθεί το πρόβλημα της θανάτωσης  των ζώων από δηλητηριασμένα δολώματα που αποτελεί ντροπή για όλη την περιοχή του νομού Λασιθίου.

Ακούστε τη συζήτηση Σχετικές δημοσιεύσεις