Οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε Α΄βάθμια και Β΄βάθμια στο Λασίθι

Σήμερα οι προσλήψεις της τρίτης φάσης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε Α΄βάθμια και Β΄βάθμια εκπαίδευση και οι Δ/ντες Εκπαίδευσης Λασιθίου Α΄βάθμιας Μανώλης Μακράκης και  Β΄βάθμιας  Μιχάλης Παπαδάκης μίλησαν στον Νίκο Σγουρό και στην εκπομπή “Πρώτη Ματιά στην Ενημέρωση” για τα κενά που μένουν μετά και την γ’ φάση των προσλήψεων.

Ο Μανώλης Μακράκης χαρακτηριστικά είπε :
Το πόσοι θα παρουσιαστούν τελικά δεν το ξέρουμε, έχουμε πολλές προσλήψεις στην παράλληλη στήριξη 16 δασκάλων και 5 νηπιαγωγών επίσης 2 νηπιαγωγών και 4 δασκάλων Γενικής Αγωγής.  Ζητούσαμε παραπάνω για να καλυφθούν και τα μικρά ολοήμερα τμήματα σχολείων όπως των Μαλλών του Κρούστα και της Σκοπής. Αν έρθουν και οι 4 θα καλύψουμε πρώτα τα πρωινά τμήματα. Έχει έρθει ένας Γαλλικών,ένας Γερμανικών, ένας θεατρολόγος και πληροφορικής. Αυτές είναι οι πιστώσεις που έχουν εγκριθεί. Από κει και μετά τους δίνει περιθώριο από Δευτέρα έως Τρίτη να παρουσιαστούν και θα δούμε πόσοι Θα παρουσιαστούν και ανάλογα θα δώσουμε τα κενά. Θα παραμείνουν κάποια κενά στα ολοήμερα. Δηλαδή δεν θα σχολάνε  τα παιδιά στις 4:00 κάποιες αναγκαστικά καποιες μέρες της εβδομάδας θα φεύγουν πιο νωρίς. 
Ζητούσαμε παραπάνω ειδικότητες, δηλαδή 3 μουσικής, 3 πληροφορικής και 3 θεατρικής αγωγής και 7 καλλιτεχνικών. Είναι κάποιες  ειδικότητας που θα μας διευκόλυναν και θα λύνουμε το πρόβλημα των ολοήμερων, δυστυχώς θα υπάρχει πρόωρη αποχώρηση σε κάποια ολοήμερα σχολεία» κατέληξε.

Ο  κ. Μιχάλης Παπαδάκης από την  Β΄βάθμια ανέφερε: “Από τη Γενική παιδεία είχαμε  50 και καλύφθηκαν 45. Είχαμε ζητήσει ένα γιατρό για το ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου ο οποίος δεν προσλήφθηκε και από δύο νοσηλευτές που είχαμε ζητήσει ένα για το ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου και για το ΕΠΑΛ Ιεράπετρας προσλήφθηκε μόνο ένας. Τώρα θα δούμε πού θα πάει. Δεν  προσλήφθηκε κανένας από τους  3 καλλιτεχνικών που ζητήσαμε.Από την ειδική αγωγή στην τάξη υποδοχής της Σητείας δεν καλύφθηκαν τα 4 τμήματα ένταξης στο  νόμο. Αυτά τα έξι κενά παραμένουν. Παρόλα αυτά η κάλυψη ήταν μεγάλη, σε μας το 90% καλύφθηκε».

Σχετικές δημοσιεύσεις