Ο Β. Κεγκέρογλου στο Λατώ fm: «Θα καταθέσουμε πρόταση νόμου για τη διαδικασία στελέχωσης των δημόσιων οργανισμών, το Υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης έχει τεράστια ευθύνη για τη δακοκτονία»

Για όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την παρουσία πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην Κ.Ε.Α. του ΣΥΡΙΖΑ, το πρόσφατο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, την επιλογή των διοικητών στα Νοσοκομεία της χώρας, τις επιβαρύνσεις στις εισφορές, τις αποζημιώσεις και τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, μίλησε στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και στους Νίκο Σγουρό και Δέσποινα Κουτάντου, ο βουλευτής Ηρακλείου και γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κεγκέρογλου για τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται στην Επιτροπή Ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «πρόκειται για γνωστά πρόσωπα που είχαν προσχωρήσει στο ΣΥΡΙΖΑ με διάφορες ιδιότητες και δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο, παρά να υπενθυμίσω τη δήλωση του Γιάννη Ραγκούση τον περασμένο Μάρτιο ότι ‘είναι ανήθικοι και κατάπτυστοι όσοι πάνε από το ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ για να ξαναεκλεγούν βουλευτές’«.

Για το συνέδριο τόνισε μεταξύ άλλων πως «έχουμε επιλέξει τη στρατηγική της αυτόνομης πορείας σε σχέση με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και μέσα από την ανάδειξη της ταυτότητας της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας που μιλά για ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη» ενώ τόνισε πως «τον Μάρτιο του 2022 έχουμε το επόμενο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ και πριν από αυτό θα έχουμε την διαδικασία ανάδειξης του προέδρου και θα ακολουθήσουμε τις διαδικασίες του καταστατικού«. «Η χώρα έχει ανάγκη από νέα εθνική στρατηγική, εμείς δεν έχουμε σκοπό μέσω μεταμορφισμού ή μετάλλαξης να ξεγελάσουμε τους πολίτες, πολύ καθαρά προχωρούμε με τις θέσεις και απόψεις μας».

Για την επιλογή από την κυβέρνηση των διοικητών στα Νοσοκομεία τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «έγινε με κύριο κριτήριο το κομματικό. Όποτε τα προηγούμενα χρόνια τηρήθηκαν οι διαδικασίες που είχαν ως κριτήριο την αξιοκρατία, την ικανότητα, τη γνώση είχαμε καλά αποτελέσματα, όποτε επικράτησε το κομματικό κριτήριο είχαμε δυστυχώς κακά αποτελέσματα. Μετά από την κρίση και ολα όσα βιώσαμε, δεν έχουμε ακόμη συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να έχουμε έναν άλλο τρόπο αξιολόγησης; Να μπαίνουν οι άξιοι, αυτοί που μπορούν και όχι οι ημέτεροι; Και τώρα αυτό έγινε σε μεγάλο βαθμό και δώσαμε και τα στοιχεία. Τα κριτήρια έπρεπε να είναι άλλα. Ένας μικρός αριθμός έχει τα προσόντα. Σήμερα, χρειαζόμαστε ένα σύγχρονο σύστημα με διαφάνεια, κανόνες, αξιολόγηση, αξιοκρατία, αποτελεσματικότητα. Πριν τα Χριστούγεννα θα καταθέσουμε πρόταση Νόμου για τη στελέχωση όλων των οργανισμών και επιχειρήσεων του δημοσίου και τη διαδικασία επιλογής τους για να πηγαίνουν οι άριστοι από αυτούς που επιθυμούν».

Για τη μη ψήφιση του άρθρου 5 στη συνταγματική αναθεώρηση για την απαγόρευση των διακρίσεων τόνισε πως «κακώς δεν πέρασε, έπρεπε να ψηφιστεί και από τη ΝΔ, εμείς το ψηφίσαμε όλοι, πέρα από την κακοήθεια του Δημήτρη Παπαδημούλη που έκανε tweet ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν το ψήφισε, επειδή όμως η ψηφοφορία ήταν ένχαρτη αποδείχτηκε ότι ο κ. Παπαδημούλης είναι ένας προπαγανδιστής και τίποτε παραπάνω».

Για τις ασφαλιστικές εισφορές είπε πως «ο Υπουργός προχθές παραδέχθηκε ότι αυτές θα αυξηθούν για όλους τους επαγγελματίες, επιχειρηματίες,κλπ σε σημαντικό βαθμό και θα πάει η κατώτερη στα 210 ευρώ.  Για τους αγρότες είπε πως θα υπάρξει άλλη κλίμακα που δεν την προσδιόρισε και ελπίζουμε να μείνει εκεί που είναι σήμερα. Αποδέχτηκε και την πρόταση μας ώστε τα 5 πρώτα χρόνια ο νέος επαγγελματίας αγρότης να έχει χαμηλότερη κατηγορία. 

Για τις ζημιές στο ελαιόλαδο και την ελαιοκαλλιέργεια είπε πως «2-3 χρόνια τώρα, κάτι δεν πάει καλά με το ελαιόλαδο και αναφορικά με τη δακοκτονία και όλα αυτά που συμβάλλουν στην ποσότητα και ποιότητα του. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τρία χρόνια τώρα δεν διασφαλίζει έγκαιρα τους πόρους και τις διαδικασίες για να γίνει σωστά η δακοκτονία και ρώτησα τον υπουργό αν αυτή δεν ήταν η πρώτη νομοθετική ρύθμιση που έφερε τον Ιούλιο για να αλλάξει το σύστημα αντιμετωπίσει τα προβλήματα των προηγούμενων ετών; Το Υπουργείο έχει τεράστιες ευθύνες και όταν αρχίσουν οι αγωγές, τότε θα το συνειδητοποιήσουν. Σε κάθε περίπτωση ο Υπουργός θα έλθει αρχές Δεκέμβρη στην Κρήτη να του θέσουμε τα ζητήματα».

Ακούστε εδώ όλη τη συζήτηση:


Σχετικές δημοσιεύσεις