Ο Θωμάς Χαριτάκης στο Λατώ fm: «Ανακοινώνεται σύντομα από την Περιφέρεια πακέτο 50 εκατομμυρίων μέσω ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των επιχειρήσεων – Αναμένεται μέχρι τον Οκτώβριο η εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου»

Για την δυσαρέσκειά του για το μη κάλεσμα του Επιμελητηρίου Λασιθίου στη συνάντηση του ΟΑΚ το Σάββατο αλλά και για μια σειρά θεμάτων που αφορούν την αναπτυξιακή προοπτική και τις επιχειρήσεις του Νομού, μίλησε στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό ο Θωμάς Χαριτάκης.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου και της Αναπτυξιακής Κρήτης, τόνισε αρχικά πως το μη κάλεσμα του ΟΑΚ «ήταν κάτι που γίνεται πρώτη φορά και ενόχλησε όλο το Δ.Σ.. Θεωρώ ότι οφείλεται μάλλον κατά λάθος, ήταν μία παράλειψη. Ήταν πάντως προσβλητικό να μην καλεστούμε, ενώ ήμασταν και οι οικοδεσπότες». 

Αναφερόμενος στην ουσία της συνάντησης και στον ΒΟΑΚ είπε χαρακτηριστικά πως «‘ήμουνα νιος και γέρασα’, το μεγαλύτερο πρόβλημα στο νησί είναι ο ΒΟΑΚ και περισσότερο στο Λασίθι και προφανώς παίζει ρόλο στις επιχειρήσεις, στον τουρισμό και την ασφάλεια των πολιτών. 

Αναρωτήθηκε δε «γιατί ο Νομός Λασιθίου είναι μονίμως ξεχασμένος; Δεν είναι θέμα διεκδίκησης, η Κρήτη έχει 4 Περιφ. Ενότητες, που πρέπει να αντιμετωπίζονται με ίδιο μάτι. Ο ΒΟΑΚ αποτελεί ένα ‘αγκάθι’, μας ενοχλεί ότι έχουν ολοκληρωθεί όλοι οι βασικοί άξονες της χώρας και αυτός ο δρόμος είναι ο τελευταίος. Δεν γίνεται πλέον να συνεχιστεί αυτός ο εμπαιγμός, αρκετά κράτησε, και ιδιαίτερα στο νομό Λασιθίου. Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει τις λύσεις, το έναυσμα πρέπει να δώσει ο υπουργός Μεταφορών. Θεωρώ ότι βούληση της κυβέρνησης υπάρχει, έχουμε Κρητικό Πρωθυπουργό, πρέπει να υπάρξει πολιτική βούληση». 


Αναφορικά με την επιχειρηματικότητα στο Νομό Λασιθίου, τόνισε ότι η σαιζόν που φεύγει δεν αφήνει καλές εντυπώσεις στον επιχειρηματικό κόσμο. Στάθηκε και στο πλήγμα που επέφεραν στην αγορά οι σχετικές ανακοινώσεις της Μ. Βρετανίας. 

Ερωτώμενος για τις τούδε και στο εξής κινήσεις του Επιμελητηρίου για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ο κ. Χαριτάκης τόνισε ότι όλα τα Επιμελητήρια της χώρας έχουν ζητήσει διάφορες ενισχύσεις. Είπε ότι οι τουριστικές επιχειρήσεις πρέπει να στηριχθούν ακόμη περισσότερο από τη στιγμή που δεν εντάχθηκαν στα χρηματοδοτικά εργαλεία που εφάρμοσε η κυβέρνηση.

Ανέφερε, επίσης, πως μετά και τη σχετική συνάντηση που είχε ως πρόεδρος της Αναπτυξιακής του νησιού με τον Περιφερειάρχη, ο κ. Αρναουτάκης  υποσχέθηκε 50 εκατομμύρια μέσω ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των επιχειρήσεων. Όπως είπε ο κ. Χαριτάκης σύντομα η Αναπτυξιακή θα εκδώσει ανακοίνωση για το πώς θα γίνονται οι σχετικές αιτήσεις  από τις επιχειρήσεις. Η διαδικασία ίνεται, πρόσθεσε, κατά τα πρότυπα της Περιφ. Μακεδονίας που έβγαλε αντίστοιχα 150 εκατομμύρια. 

Για το μεταφορικό ισοδύναμο στην Κρήτη, τόνισε ότι «είναι ένα θέμα που μας απασχολεί, θεωρώ ότι σύντομα θα ανοίξει το πρόγραμμα, προς το παρόν δεν έχει ανοίξει, έμεινε πίσω για κάποιους λόγους. Οι επιχειρήσεις που έχουν ήδη κάνει αιτήσεις έχουν ενημερωθεί για να υποβάλλουν και αυτό σημαίνει ότι κάτι κινείται. Θεωρώ ότι το αργότερο μέσα στον Οκτώβριο θα έχει προχωρήσει το θέμα, μετά και τις σχετικές επαφές που είχαμε». 

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com